Farklı sosyal çevrelerden altı kadın, ortak acılar ve ayakta kalma hikayeleri

Mart 24, 2020

Farklı sosyal çevrelerden altı kadın, ortak acılar ve ayakta kalma hikayeleri

Selda Terek’in yazdığı Karşı Penceredeki Kadın Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayal edilen o… Hayal edilen ol…

Farklı sosyal çevrelerden altı kadın, ortak acılar ve bunlardan kurtulma yolunda birlikte atılan bir adım… Karşı Penceredeki Kadın gerçek yaşamdan uyarlanmış altı kadının hikâyesini anlatırken muzip dili, akıcı üslubu ve farklı bir bakış açısı kazandırarak olayları, kişileri, ilişkileri ve kendimizi sorgulamaya sevk eden olay örgüsüyle eğlendiren, öğreten, düşündüren bir roman.

Selda Terek ilişkilerimizde koruyamadığımız bireysellik ve mesafe nedeniyle kaybolan görünürlüğümüzü enteresan bir kurgu içinde işliyor. Kitapta Meyra’nın hikâyesinin izleğinde beş ayrı kadınla daha tanışıp her birinin terk edilme ve acılarıyla baş etme adımlarını izliyoruz, içinde oldukları süreçten galip çıkmalarına tanıklık ediyoruz. Yazar samimi üslubuyla bütün hikâyeyi bir dost sohbeti gibi anlatırken mizah ve dramı muhteşem bir harmoni içinde buluşturuyor.

Yalnızca özgün dili, içten anlatımı, akıcı kurgusuyla değil yanıtı tartışmalara neden olabilecek etik sorgulamalar yaratmasıyla ve kafalarda soru işaretleri oluşturacak yan unsurlarıyla da Karşı Penceredeki Kadın bir solukta okunacak bir kitap…

Arka Kapak Yazısı:

Terk edildiler!

“Arzulanan” değil “katlanılan” olduklarını kabullenmeleri zaman aldı.

Her şey yolunda olmasa da “sevgi” var sanıyorlardı.

Ve sevgi her şeyin üstesinden gelir…  Böyle biliyorlardı.

Ezberleri bozuldu. Acılarıyla baş edemediler. Bocaladılar.

Değersizlik hissi yaşamdan tat alamaz hale getirdi onları,  kendilerine olan güvenleri tükendi.

Yanlışlar yaptılar. Yardım istediler.

Ve bir gün:

KARŞI PENCEREDEKİ KADIN felsefesi ile tanıştılar.

***

“Bu kitap bir kadının, bir erkek uğruna başladığı yolculukta içindeki gerçek ve sağlam kadını bulmasının öyküsü… Bir erkek için değil, kendisi için bir ilişkide kalmayı öğrendiği… Kendisiyle ilişki kurunca dünyanın nasıl da farklılaştığını anlatan, sadece bir romandan öte sağlam bir kız arkadaş elinizde tuttuğunuz…

Beyler!

Eğer aranızda biraz olsun neden yapamıyorum ben diye düşüneniniz varsa, size de şahane bir cevaplar ansiklopedisi… Sürprizli sonundan söz etmiyorum bile, ama emin olun okuduktan sonra hep beraber sosyal bir ortamda buluşup üzerine konuşmak isteyeceğimiz bir buluşma noktası da olacak KARŞI PENCEREDEKİ KADIN…”

Elif Dağdeviren

Yazar Hakkında:

31 Temmuz 1968, Ankara doğumludur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunudur. Bilişim, Finans, Sağlık ve Eğitim sektörlerinde 25 yıllık profesyonel iş tecrübesinin yanı sıra iki adet kişisel girişimin sahibi olmuştur. Halen Satış-Pazarlama, Holistik Sağlık, Yazarlık gibi konularda özel eğitimler vermekte ve ilişki danışmanlığı yapmaktadır. Yazarın romanları dışında hikâye, biyografi, şiir çalışmaları bulunmakta, editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır.

edebiyathaber.net (24 Mart 2020)

Yorum yapın