Fantastik dünyadan sımsıcak bir dostluk hikayesi | Hande Avtan

Mart 9, 2020

Fantastik dünyadan sımsıcak bir dostluk hikayesi | Hande Avtan

Gelmiş geçmiş en iyi kalpli vampir Amelia Fang’le yeni bir maceraya çıkmak ister misiniz? Serinin ilk kitabı Amelia Fang ve Barbarlık Balosu’nda tanıyıp çok sevdiğimiz Amelia bu yeni kitapta da zorlu bir görev üstleniyor.

Tüm dünyada çocuk edebiyatının önde gelen isimlerinden yazar ve illüstratör Laura Ellen Anderson’a ait Amelia Fang ve Tekboynuz Efendiler, Doğan Egmont aracılığıyla okuyucuyla buluştu. 1988 İngiltere doğumlu genç yazar ve illüstratör Anderson’ın bu ilk serisinin ikinci kitabında da baş karakteri sevimli bir vampire olan Amelia ve onun arkadaşlarının maceralarını okumaya devam ediyoruz. Türkçe çevirisini Nihal Tokinan Gökçe’nin üstlendiği 20’den fazla dilde okur kitlesine ulaşan seri, gotik edebiyatın “karanlık” havasını eğlenceli üslubu ve yaratıcı çizimleri sayesinde bambaşka bir boyuta taşımayı başarıyor. 7 yaş ve üzeri çocuk okuyucularına eşsiz bir dünyanın kapılarını aralayan bu sürükleyici kitabı bir oturuşta okuyor, serinin diğer kitaplarını okuma heyecanı duymaya başlıyorsunuz. Yeni yolculukta da sihirli bir dünyanın içinde buluveriyorsunuz kendinizi.

Peki serinin bu en yeni yolculuğunda size kimler mi eşlik edecek? Amelia ve evcil balkabağı Vıcık, yarı vampir yarı peri Tangine, Amelia’nın en yakın arkadaşı Florence Zillenmişpatates, Grimaldi, Kral Vladamir, Havaperisi, McParlak, güçlü bağımsız tekboynuz Fabio ve daha niceleri…

Fantastik dünyada arkadaşlık temalı bir hikaye

İlk kitabı okuyanlar hatırlayacaktır, Vıcık, Barbarlık Balosu’nda Noktornia’nın veliaht prensi tarafından esir alınmasından hatırladığımız Amelia’nın en değer verdiği arkadaşlarındandı. Devam hikayesinde yine bir çıkmazla karşılaşan Amelia’nın can simidi gibi imdadına yetişen kişi de yine Vıcık ve onun hem cesaret hem de zekâsı oluyor. Fantastik dünyada arkadaşlık üzerine sımsıcak bir hikâye anlatan seride bu kez başkahramanımız yaratıcı ve cesur planlarını Tangine’in kayıp annesi Kraliçe Havaperisi’ni kurtarmak için hayata geçiriyor.

Amelia ve onun evcil balkabağı Vıcık, arkadaşları Florance, Grimaldi, yarı vampir yarı peri Tangine, Prens Tangine’in annesini bulmak için Işık Krallığı’na doğru korkutucu bir o kadar da eğlenceli bir yolculuğa çıkıyorlar. Fang Malikanesi’nin de içinde yer aldığı Nokturnia’dan başlayan yolculukta okuyucuyu bir sürü sürpriz bekliyor.

Kelebekler, periler, gökkuşakları, şekerlemeler, kremalı yumoş keklerle bezeli macerada Amelia ve arkadaşları cesur olmalılar. Okuyucuya alışmadık, yaratıcı ve eğlenceli diliyle seslenen yaratıcı yazar aynı zaman da çok değerli bir konsepti de kitabının teması olarak belirlemiş: arkadaşlık. Küçük okuyucular da iyi kalpli Amelia ve arkadaşlarının grubunun bir parçası olmak istiyor. Sayfaları süsleyen birbirinden etkileyici çizimle okuma zevkini katlayan kitap bitmesini hiç istemeyeceğiniz türden bir anlatı sunarken hayal gücünün sınırlarını da gıdıklıyor.

edebiyathaber.net (9 Mart 2020)

Yorum yapın