Fantastik diyarlara macera dolu yolculuklar devam ediyor

Şubat 14, 2019

Fantastik diyarlara macera dolu yolculuklar devam ediyor

Altay Öktem’in çocuklara yazdığı “Sihriâlem Geçitleri” dizisinin ikinci romanı Kral Kılıçbalığı, 9 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Şiir, roman ve öyküleriyle tanınan Altay Öktem’in çocuklar için yazdığı ilk kitap Çalılar Diyarı’ndan sonra, okurları fantastik diyarlarda heyecanlı serüvenlerle buluşturan “Sihriâlem Geçitleri” dizisi, ikinci kitap Kral Kılıçbalığı’yla devam ediyor. Roman, 9 yaş ve üzeri tüm çocuklar için Can Çocuk raflarında!

Çağıl ve Berk, arkadaşlıklarını sürdürmek için, bundan böyle birbirlerine verdikleri sözleri tutmaya kararlıdırlar. Çalılar Diyarı’na yaptıkları yolculuk onlara unutulmaz bir ders olmuştur. Ancak, Sihriâlem Geçitleri’nin kimin karşısına ne zaman çıkacağını bilmek ne mümkün! Yeni bir diyarın kapısını, bu kez Berk’in unutkanlığı açar. Kendilerini Kayıp Ada’nın terk edilmiş zamanında, balığı olmayan bir balıkçı, müşterisi olmayan bir garson, oyun arkadaşı olmayan çocuk ve halkı olmayan Kral Kılıçbalığı’nın heykeliyle baş başa bulan Çağıl ve Berk’i, adanın kadim düşmanı Karkorsan’ın gölgesinde, rüya ile gerçek arasındaki sınırın silikleştiği bir macera beklemektedir!

Şiir, roman ve öyküleriyle tanınan Altay Öktem’in çocuklar için yazdığı Sihriâlem Geçitleri dizisinin ikinci kitabında, okurlar yeni bir fantastik diyara doğru yola çıkıyor. Öktem, bu kitabında çocukları tarih, yardımlaşma, dostluk, kararlar ve sorumluluk üzerine düşündüren, gizem dolu bir öykü anlatıyor.

Hayatımızda ilk kez kayıp bir ada görüyoruz. Hiç kimse böyle bir adanın varlığından bile haberdar değildir. Dünyadaki en şanslı çocuklarız biz. Önce adayı keşfedelim, sonra döneriz nasıl olsa.’ ‘Dönebileceğimizden eminsin, değil mi?’

‘Boş ver Berk. Genellikle büyükler çocukların keşfettiği yerleri görmezden gelirler. Ona bakarsan benim annem de hep, ‘Ah benim hayalperest kızım,’ diye sever beni.

Oysa ben hiç de hayalperest değilim.’

‘Bence de değilsin Çağıl. Sadece çok kitap okuyorsun ve o kitaplardaki…’

‘Neden sustun Berk? Devam etsene…’

‘… o kitaplardaki gizemli diyarlar birdenbire gerçeğe dönüşüveriyor. Bilemiyorum Çağıl,

sanırım o diyarlara geçmemizi sağlayan sihirli geçitleri sadece sen açabiliyorsun.’

Altay Öktem 1964 yılında İstanbul’da doğan Altay Öktem, Kuleli Askeri Lisesi’nden sonra Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İlk şiir kitabı Eski Bir Çocuk’u, diğer şiir kitapları izledi. Öykü, roman, deneme, inceleme ve antoloji türünde kitapları da yayımlanan yazar, 1989 Akademi Kitabevi, 1991 Yaşar Nabi Nayır, 1995 Orhon Murat Arıburnu, 2000 Cemal Süreya ödüllerine değer görüldü. Fantastik ve Bilimkurgu Sanatları Derneği’nin (FABİSAD) kurucu üyelerinden Altay Öktem, çocuklar için yazdığı “Sihriâlem Geçitleri” dizisinde farklı diyarların ve maceraların hayallerini kuruyor. Yazarlıkla birlikte doktorluk mesleğini sürdürüyor, eşi şair Deniz Durukan’la birlikte İstanbul’da yaşıyor.

edebiyathaber.net (14 Şubat 2019)

Yorum yapın