Masthead header

Facebook’ta bu 5 adıma dikkat!

FavoriteLoadingOkuma listeme ekle

Dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook’u daha güvenli kullanmak için birkaç önemli güvenlik ayarına dikkat etmeniz yeterli olacaktır.

Popüler sosyal medya ağlarından biri olan Facebook, ülkemizde inanılmaz bir kullanıcı kitlesine sahip. Kullanıcılarının giderek artması, kötü amaçlı kullanımlarının da artmasına neden oluyor.

Facebook kullanıcısı olan birçok kişi bilgilerinin istemeden de olsa başkaları ile paylaşılmasından dolayı rahatsızlık duyuyor. Bilgi paylaşımı konusunda biraz daha özen isteyen ve güvenlik ayarları kontrol edilmezse istenmeyen sorunları beraberinde getirebilecek olan Facebook, sanal saldırılara hedef olabiliyor.

Sanal saldırılar karşısında kişisel bilgilerinize ulaşılmasını istemiyor, daha güvenli bir Facebook kullanımı gerçekleştirmek istiyorsanız, şu 5 adıma dikkat etmelisiniz.

Facebook’ta kendinizi 5 adımla korumaya alın

1. Facebook üyesi olduğunuzda, güvenlik ayarlarınızı değiştirmemişseniz, duvarınızda paylaştığınız her şey, “Arkadaşlarımın arkadaşları” şeklinde güvenlik ayarına sahip olur. Bu da sayfanızda paylaştıklarınızı, sizin arkadaş listenizde bulunan kişilerin bütün arkadaşlarının da görmesine açık hale getirdiğiniz anlamına gelir.

2. Özel paylaşımlarınızı görmesini istemediğiniz kişileri için yaptığınız ‘Özel’ güvenlik ayarı tam anlamıyla koruma için yeterli olmayacaktır. Eğer özel güvenlik ayarı ile paylaştığınız içeriklerde birini ya da birilerini etiketlemişseniz, bunu etiketlenen kişiler ve onların arkadaşları mutlaka görecektir.

3. Eğer Facebook sayfanızdan bir etkinlik paylaşımında bulunmuşsanız, bunun güvenlik ayarlarında hiçbir değişim yapamazsınız. Bu etkinliği görmesini istemediğiniz kişiler varsa, silerek duvarınızdan kaldırmak dışında yapabileceğiniz bir şey yoktur.

4. Gizlilik ayarlarınız “Arkadaşlarımın arkadaşları” şeklinde ayarlandığı müddetçe istemediğiniz kişilerin görmesine açık olur. Üstelik siz bu şekilde ayarlanmış bir paylaşımı arkadaş listenizden birinin duvarında paylaşırsanız, paylaşımınızı istemediğiniz daha birçok kişi görecektir.

5. Zaman tüneli paylaşımlarınız “Herkese açık” olarak ayarlandığında Facebook kullanıcısı olan bütün kişilerin sizin paylaşımlarınızı görmesine olanak sağlamış olursunuz. Özellikle kişisel bilgilerinize sıklıkla yer veriyorsanız, Facebook paylaşım ayarlarına bir nebze daha dikkat etmelisiniz.

Kaynak: netGazete (26 Haziran 2013)

Bunlar da ilginizi çekebilir:

E-posta adresiniz yayınlanmaz ve paylaşılmaz. Gerekli alanlar yıldız ile gösterilmiştir *

*

*

Ç o k   O k u n a n l a r
O k u m a   L i s t e n i z