Facebook Binali Yıldırım’ı yalanladı

Haziran 27, 2013

Facebook Binali Yıldırım’ı yalanladı

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın, Facebook’un Gezi olayları ile ilgili bilgi verdiğini söylemesi üzerine Facebook, Türk makamları ile bilgi paylaşılmadığını açıkladı. Açıklama şöyle:
“Facebook, protesto olaylarıyla bağlantılı olarak Türkiye’deki devlet otoriteleriyle herhangi bir kullanıcı bilgisi paylaşmamıştır. Genel olarak, Türkiye’deki devlet otoritelerinden gelen bilgi talepleri; yaşamsal ya da çocukları tehdit eden bir konu içermediği müddetçe (ki bu kapsamdaki talepler, bize ulaşan taleplerin çok küçük bir kısmını oluşturmaktadır) kabul edilmemekte ve resmi yasal kanallara yönlendirilmektedir. İnternet şirketlerinin Türkiye’deki asayiş otoriteleriyle daha sıklıkla kullanıcı bilgisi paylaşmasını gerektirebilecek yasal düzenleme önerileriyle ilgili endişelerimiz bulunmaktadır. Türkiye hükümetinin temsilcileriyle, bu hafta Silikon Vadisi’ne gerçekleştirecekleri ziyaret esnasında bir araya geleceğiz ve yasal düzenleme önerileriyle ilgili güçlü endişelerimizi kendilerine doğrudan da aktaracağız”.

Twitter’ın CEO’su Dick Costolo da Türkiye’deki kullanıcıların attığı tweetlerle ilgili konuştu. Costolo, bir söyleşi sırasında Türkiye’deki protestolarla ilgili sorulara, “(Twitter’da) yazılanlara editoryal bir katkıda bulunmuyoruz. Platformumuzun böyle bir perspektifi yok… Kamuya açık platformumuzu inandıklarınızı söylemek için kullanabilirsiniz. Türkiye’deki kullanıcıların yaptığı da bu” diye yanıtladı.

27 Haziran 2013

Yorum yapın