“Eyvah Penguenlerin Soyu Tükeniyor!” yayımlandı

Nisan 11, 2018

“Eyvah Penguenlerin Soyu Tükeniyor!” yayımlandı

Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı Ödülü sahibi yazar Gamze Pat’ın, geçtiğimiz günlerde Doğan Egmont’tan yayımlanan yeni serisi Bir de Onlardan Dinleyin’de günümüzün en büyük çevre sorunu olan küresel ısınmanın hayvanların yaşamları üzerindeki etkilerini, onların ağzından kaleme aldığı maceralarla işliyor. Çizimlerini Demet Özge ve Aykan Aybakır’ın yaptığı serinin ilk kitabı Eyvah Penguenlerin Soyu Tükeniyor! yavru penguen Paytak ve arkadaşlarının küresel ısınmanın yarattığı tehditler sebebiyle yaşadıkları maceraları konu ediniyor.

Paytak, Antarktika’daki hayatının daha ilk günlerinde acı gerçekle yüzleşiyor: Penguen ırkının geleceği, küresel ısınma ve avcılar yüzünden tehlike altında. Buzullar eriyor, sular yükseliyor. Balıkların sayısı da azalmaya başlayınca, annesi yiyecek bulmak için uzaklara gitmek zorunda kalıyor. Ancak Paytak’ın sorunları bununla bitmiyor; avcılar kolonilerinin yerini bulunca babası ile de yolları ayrılıyor. Artık diğer yavru penguenlerle bir başına. Paytak ve arkadaşlarının babalarını bulmak için çıktıkları yolculuk, kendileri gibi küresel ısınma tehdidi altındaki hayvanlara yardım etmelerine ve beklenmedik dostlar edinmelerine olanak sağlıyor. Bakalım Paytak, bu yolculuğu umudunu kaybetmeden tamamlayabilecek mi?

Tanıtım bülteninden:

“…Anladığım kadarıyla, insan dedikleri bir canlı türü iklimlerin değişmesine sebep oluyormuş. Onların kullandıkları teknolojik aletler ve araçlardan çıkan pis gazlar, havayı sürekli ısıtıyormuş. Bu da bizim yaşam alanımızın dengesini bozuyormuş,” dedi Akıllı. “Ama bu hiç adil değil! Dünyanın dengesini insanlar bozuyor ama bizlerin sayısı azalıyor. Nerede peki bu insanlar? Belki biz onları uyarabiliriz!” dedim sesimin yükseldiğini fark etmeden. ”

edebiyathaber.net (11 Nisan 2018)

Yorum yapın