“Evrim din ile çelişir mi?”, “Ahlak evrimle açıklanabilir mi?” gibi sorular bu kitapta

Ocak 23, 2019

“Evrim din ile çelişir mi?”, “Ahlak evrimle açıklanabilir mi?” gibi sorular bu kitapta

Kelly James Clark’ın yeni kitabı Bilim ve/veya Din, Enis Doko ve İbrahim Akbudak’ın çevirisiyle Destek Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Felsefeci Kelly James Clark yeni kitabı Bilim ve/veya Din ile birbirinden farklı alanlar olan din ve bilimin çeliştiği ya da ortaklaştığı noktaların peşine düşüyor.

Arka kapaktan:

Amerikalı felsefeci Kelly James Clark bu eserinde bilim ve dinin birbirini dışlayan mı yoksa destekleyen alanlar mı olduğu sorusunu ele alıyor.

Yazar bu soruya cevap vermek için okuyucuyu bilim felsefesinden insanın kökenine, evrenin kökeninden çağdaş nörolojiye, dini düşüncenin bilişsel kökeninden çok evrenlere varan ilginç bir düşünsel yolculuğa çıkarıyor. Üstelik bunu yalın, anlaşılır, hatta zaman zaman esprili bir üslupla yapıyor. Bu kitapta cevabını bulacağınız bazı sorular:

Evrim din ile çelişir mi?

Modern kozmoloji Tanrı’nın varlığını destekliyor mu?

Çağdaş nöroloji ve bilişsel bilimler Tanrı’nın varlığını yanlışladı mı?

Modern bilim ruh hakkında bize ne söylüyor?

Ahlak evrimle açıklanabilir mi?

Yazar hakkında:

Kelly James Clark, ABD’de Grand Valley State Üniversitesi’nde Kıdemli Araştırma Görevlisi olarak görev yapmaktadır ve aralarında İbrahim’in Çocukları, Return to Reason, The Story of Ethics, Philosop­hers Who Believe ve 101 Key Philosophical Terms and Their Importance for Theology gibi kitapların bulunduğu yirmiden fazla kitabın yazarı, ortak yazarı ya da editörüdür.

Yazarın yayınevimizden çıkan diğer kitabı: İbrahim’in Çocukları

edebiyathaber.net (23 Ocak 2019)

Yorum yapın