ETEV atölyeleri ekim ayında başlıyor

Eylül 1, 2016

ETEV atölyeleri ekim ayında başlıyor

ETEVAFISEmin Türk Eliçin Kültür ve Sanat Vakfının (ETEV), Kadıköy’deki merkez binasında ekim ayında başlayacak yedi atölyede edebiyat, sinema, fotoğraf gibi konularda uzman eğitmenler görev alacak.

Tanıtım bülteninden

“Dayıoğulları James Joyce ve Oğuz Atay”a dair Hikâyat Bütün Eserleri, bilmediğimiz yönleri, alt metinler, edebiyata getirdikleri yenilikler çerçevesinde Dünya ve Türk edebiyatının bu iki dev ve akraba yazarını, çevirmen ve yazar Fuat Sevimay 8 hafta süresince yeni baştan tanımlayacak.

Sezai Sarıoğlu “Şiir Atölyesi”nde 9 hafta ders vererek “Bir arkadaşlık teklif” edecek. ŞİİRLEŞMELER; çokbilmişler değil azbilmişler arastasında ikamet ederek, “Bunca okumamaya, bunca tanışmamaya bunca şiirleşmemeye nasıl vakit bulabiliyoruz” cümlesinin sesine kulak vermenin merakından yola çıkarak yeniden üretmenin yazmanın olanaklarını zorlayacak.

20 yılı aşkın süre Cumhuriyet gazetesinde düzeltmen olarak çalışan Enver Topaloğlu, “Türkçeyi Yanlışsız Yazma” atölyesini 8 hafta sürdürecek. Türkçenin yazılı kullanımında karşılaşılan yanlışların hızla arttığı bir dönemde Türkçeyi yanlışsız yazmanın bütün olanakları pratik örnekleriyle anlatılacak.

Aydın Çubukçu 4 hafta sürecek olan “Düşünceye Biçim Vermek” adlı atölyede bilgiyi, düşünceyi, eleştiriyi iletmenin farklı yolları ve yöntemleri; doğru ve güzel, düş gücü ve gerçeklik arasındaki ilişkinin dünya resim tarihi üzerinden örneklenmesi için kursiyerlerle bir araya gelecek.

Sinema eleştirmeni ve yazar Şenay Aydemir’in “Filmlerle Türkiye’ye Bakmak” adlı atölyesi de 8 hafta sürecek. Aydemir’in atölyesinde Türkiye’nin son elli yılına özel filmler ve onar yıllık dönemler üzerinden bakılacak.

8 hafta sürecek olan “Temel Fotoğraf Atölyesi”nin yürütücüsü Erdost Yıldırım. Ünlü fotoğrafçıların çekmiş oldukları fotoğrafları göstererek fotoğraf hafızanızın güçlenmesi ile başlayacak atölyede uygulama gezileri, makine ve ekipman danışmanlığı verileceği gibi konuk fotoğraf hocaları da derslere katılacak.

Her dersin sonunda katılımcıların kendi yaptığı bir defterle ayrılacağı “Hamak Defter Atölyesi”nde 8 hafta boyunca çeşitli defter dikim ve ciltleme tekniklerini öğretilecek. Atölyede eski kıyafetlerinizi, malzemelerinizi ya da canınız ne isterse, tasarım veya geri dönüşüm amaçlı kullanabilirsiniz.

Atölye ayrıntılarını öğrenmek için  http://etev.org/category/atolyeler/ adresine girebilir ya da 0216 349 99 92 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilirsiniz.

edebiyathaber.net (1 Eylül 2016)

Yorum yapın