“Esila” 28 Şubat’ta gösterimde

Şubat 13, 2014

“Esila” 28 Şubat’ta gösterimde

esilaPsikolojik-gerilim türündeki “Esila” adlı film 28 Şubat 2015 tarihinde gösterimine giriyor.

Filmin Ortaya Çıkışı:

Kadim zamanlardan beri uygulanan alternatif şifa yaklaşımları hemen her dönemde insanların dikkatini çekmiştir. Çoğu zaman kültürel ve dini öğeler iç içe geçmiş bir şekilde her toplumun kendine özgü tıbbi olmayan bir şifa yöntemi olmuştur. Örneğin, bir siğil tedavisinde, siğilin etrafının kalemle işaretlenerek okunan dualardan, çeşitli psikolojik sorunları olan kişilere yapılan cin ya da şeytan çıkarma ayinlerine, evlenebilmek ya da gebe kalabilmek için bir hocanın nefesinden, nazardan ya da birtakım olumsuz duygulardan kurtulmak için dökülen kurşuna kadar pek çok yönteme başvurulmuştur; hala da başvurulmaktadır.

Bilimsel olmayan ve çoğu zaman mistik yöntemlerle tedavi edilmeye çalışılan pek çok hastalık günümüzde tıp ve psikoloji tarafından tanınmakta ve tedavi edilmektedir. Buna rağmen insanların kayda değer bir kısmı bir psikologla görüşmek yerine, bir hocaya gitmeyi tercih etmektedir. Bu film de temelde bu konuya dikkat çekmek için yapıldı.

Filmin Konusu:

 Ressam ve özgür ruhlu genç bir kız olan Esila, eşine ender rastlanan bedensel bir olay yaşar.  Bu olaya bir türlü anlam veremez ve annesinden destek ister. Annesi Miray, hayatının merkezine daha çok kendisini yerleştirdiği için olaya karşı ilk başta ilgisizdir. Daha sonra bir arkadaşının yönlendirmesiyle kızı Esila’nın yaşadığı soruna mesafeli de olsa odaklanmaya başlar. Esila’nın yaşadığı ürkütücü ve esrarengiz olay karşısında psikolojik bir destek mi alacaklardır, yoksa mistik bir yönteme mi başvuracaklardır? Seçimlerinin sonucu neler yaşayacaklardır?

edebiyathaber.net (13 Şubat 2015)

Yorum yapın