Erol Büyükmeriç’ten çocuklara: “Kanatlı Düşler”

Aralık 27, 2019

Erol Büyükmeriç’ten çocuklara: “Kanatlı Düşler”

Erol Büyükmeriç’in yazdığı, Serap Deliorman’ın resimlediği “Kanatlı Düşler”, 7 ve üzeri yaş grubu için Tudem Yayınları tarafından yeniden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Şiirle paylaşılan mutluluklar…

Ödüllü şair, yazar, karikatürist Erol Büyükmeriç’in, yaşama sevinciyle dolup taşan şiir seçkisi Kanatlı Düşler, Serap Deliorman’ın göz alıcı resimleri ve yenilenmiş baskısıyla tekrar okurla buluşuyor.

Büyükmeriç’in çocukluk anılarından farklı renkler, izler ve dokular taşıyan şiirlerin yer aldığı bu samimi eser, sadece çocukların değil, içindeki çocuğu yitirmeyen her yaştan şiir severin duygularını harekete geçiriyor.

Kanatlı Düşler, doğa, hayvanlar, aile, arkadaşlık, çevre sevgisi gibi temaları ele alan şiirler aracılığıyla düşler ve gerçekler arasında gökkuşağından köprüler kuruyor.

Büyükmeriç’in heybesinden dökülen renk renk şiirler kâh anıları ölümsüz kılan bir fotoğraf karesinde, kâh güneşin kavurduğu gelinciklerin su hasretinde yeniden hayat buluyor. Kimi zaman anneye duyulan sonsuz sevgiye, kimi zamansa yükü kendinden ağır, çalışkan bir karıncanın hayat mücadelesine işaret eden şiirlerin her birinde umutlar çoğalıyor, düşler kanatlanıyor…

Büyükmeriç, babaya, yeni kardeşe, öğretmene ve daha pek çok kişiye ithaf ederek dizelere döktüğü şiirlerini salt yaşama sevinciyle sınırlandırmıyor; değişen doğa dengesi, evsiz çocuklar gibi duyarlılık gerektiren konularda farkındalık yaratmaya çalışıyor ve çocukları doğa-insan ilişkisi üzerine düşündürüyor.

Düşleri kanatlandıran seçkisiyle herkesi şiir okumaya yüreklendiren bu incelikli eser, renklere, seslere, yansımalara, kısacası hayata bambaşka gözlerle, şiir tadıyla bakmamız için sihirli bir kapı aralıyor.

Anne, ışığını ört üstüme.
Karanlıklar uzaklaşsın,
Üşümesin düşlerim.
Yarına uyanayım, sevinçlerle…

Tadımlık>>>

Erol Büyükmeriç Hakkında

1942’de İstanbul’da Doğdu. Anadolu Üniversitesi’nde Kimya Mühendisliği öğrenimi gördü. Demiryollarında memurluk ve ilköğretimden liseye çeşitli kademelerde öğretmenlik yaptı. Emekliliğinden sonra çocuk ve gençlik yazınına yöneldi. Eskişehir’de Meriç Kardeş adlı çocuk dergisini dört sayı çıkardı. Kimi şiir, öykü ve yazıları, Çağdaş Türk Dili, Türk Dili, Varlık, Güzel YazılarDüzyazı Defteri ve Yazılıkaya dergilerinde yayımlandı. Karikatür alanında da ürünler veren Büyükmeriç; Eskişehir, Ankara ve Akşehir’de üç kişisel sergi açtı ve birçok karma sergiye katıldı. Midas’ın Serçeparmağı adlı romanı ile 2006 Dünya Kitap Altın Sayfa İlkgençlik Ödülü”nü, Kanatlı Düşler adlı şiir kitabı ile Özkan Mert 2016 Şiir Ödülü’nü aldı. 2019 yılında Eskişehir, Tekeciler köyünde çocuklar için şiir atölyesi etkinlikler yaptığı işlevsel bir Sanat Evi açtı. Çocuk Kütüphanesi kurdu.

Serap Deliorman Hakkında

1981’de Ankara’da doğdu. Anadolu  Üniversitesi Çizgi Film bölümünden mezun oldu. Çeşitli grafik tasarım ajanslarında görev aldı. Üç yıl kadar süren bu iş deneyiminden sonra çocuk kitapları resimlemeye yöneldi. Yurt içi ve yurt dışında çeşitli resim sergilerine katıldı. İllüstrasyon, resim, el yapımı oyuncak çalışmalarını sürdürüyor. Seza Kutlar Aksoy’un kaleme aldığı Yolculuk kitabının resimleri ile ÇGYD 2009 yılının en iyi resimli kitap ödülüne layık görülmüştür.

edebiyathaber.net (27 Aralık 2019)

Yorum yapın