Ergin İnan’ın 50. sanat yılına özel arşiv kitap

Ocak 2, 2017

Ergin İnan’ın 50. sanat yılına özel arşiv kitap

1483003362_ergin_inan_50_yil_kitabiÜnlü sanatçı Ergin İnan, sanat yaşamının 50. yılında, Sevil Dolmacı Art Consultancy tarafından hazırlanan arşiv niteliğindeki kitabıyla sanatseverlerle buluşuyor.

Tanıtım bülteninden

Almanya Humboldt Üniversitesi öğretim üyelerinden olan ve sanatçının tüm sanat yaşamına tanıklık etmiş Dr. Elisabeth Wagner ve Türkiye’nin önde gelen sanat tarihçilerinden Hacettepe Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Zeynep Yasa Yaman tarafından yazılan makalelerin yer aldığı kitap, Ergin İnan retrospektifi doğrultusunda sanat tarihine kaynaklık ediyor.

Ergin İnan’ın sanat yaşamının 50. yılı onuruna hazırlanan kitapta, sanatçının 60 ve 70’li yıllarda gerçekleştirdiği grotesk figürler ve psiko-portreler yer alıyor. Ayrıca kitapta, ilkini 80’lerde gravür tekniği ile yaptığı Mesnevi Serisi, 90’lı yıllarında yaptığı Binbir Böcek Serisi, 2000’li yıllardaki İlyas Mektubu, Kafka Serisi ve son dönemlerdeki Grotesk Kafalar, İkili ve Üçlü Kafalar Serisi’nden örnekler bulunuyor. Sanat yaşamının en çarpıcı ve başyapıt niteliğindeki eserlerinin yer aldığı kitapta, Türkiye’nin önde gelen koleksiyonlarında bulunan Ergin İnan eserlerine de yer verildi.

Sevil Dolmacı Art Consultancy’nin Çağdaş Türk resminin mihenk taşlarından Prof. Dr. Ergin İnan’a, yarım asırlık sanat serüveni onuruna yayınladığı kitap sanatseverlerin kütüphanesine taşınıyor.

edebiyathaber.net (2 Ocak 2017)

Yorum yapın