Erdal Sarızeybek’ten “Türk Ordusu Nereye”

Temmuz 22, 2019

Erdal Sarızeybek’ten “Türk Ordusu Nereye”

Erdal Sarızeybek’in “Türk Ordusu Nereye” adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Ne bir kehanettir ne de bir fal, yakın tarihin bilinmeyen yönleri… 

Türk Ordusu Nereye‘de tam 30 yıl Türk Ordusu’na hizmet etmiş bir Türk subayının gözünden ordumuzun bugün geldiği nokta tüm yönleriyle ortaya konuyor. Erdal Sarızeybek yeni kitabında yakın tarihimizin kırılma noktaları üzerinden Türk Ordusu’nda bugün yaşanan değişimi inceliyor.

Arka Kapak Yazısı:

“Bu kitabı yakın tarihimizdeki asker-siyaset-terör karanlığını aydınlatabilmek için yazdım sizlere, ne bir romandır ne de anı, sade bir yaşamöyküsü.

Her satırın bir ışık olması için yazdım sizlere, ne bir itiraf ne de pişmanlıktır, salt gerçeğin büyük bir resmi.

Çocuklarımız için yazdım yakın tarihimizden ders alıp devletimizi iyi yönetmeleri için, ne bir kehanettir ne de bir fal, yakın bir tarihin bilinmeyen yönleri…”

Erdal Sarızeybek

Yazar Hakkında: 

Aslen Adana ili nüfusuna kayıtlı olan Erdal Sarızeybek, 1956 yılında Kırşehir-Kaman’da doğdu. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu’ndaki eğitim ve öğrenimini müteakip, 1976 yılında Jandarma Teğmen olarak mezun oldu.

1978-1996 yılları arasında Jandarma teşkilatının sınır, eğitim ve iç güvenlik birliklerinde komutanlık yaptı.

1990 yılında Fransa’da iç güvenlik stajını yapan Sarızeybek, 1992’de Şemdinli Hudut Tabur Komutanlığı görevine atandı. Terörle mücadelede gösterdiği başarıdan dolayı, Türk Silahlı Kuvvetleri Birinci Derece Gümüş Liyakat Madalyası ile taltif edildi.

1996-1998 yılında Paris’e askeri ataşe yardımcısı olarak atanan Sarızeybek, 2002’de, Türkiye’de adli kolluk konusunda yüksek lisans yaptı.

1999-2004 yılları arasında Van, Manisa ve Şanlıurfa’da İl Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulunan Sarızeybek, 2005 yılında Ankara Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı’na atandı. Bu görevinde Albay rütbesindeyken kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.

Sarızeybek, terör ve siyaset üzerine on üç kitap yazdı.

Erdal Sarızeybek evli ve iki çocuk babası olup Fransızca bilmektedir.

Yazarın Yayınevimizden Çıkan Diğer Kitapları:

Büyük Suikast, Yanlış İttifak, Saray’da Gizli Tarikat, Menora, İsrael

edebiyathaber.net (22 Temmuz 2019)

Yorum yapın