Ercan Kesal ile Edebî Kazılar 15 Kasım’da Nilüfer’de

Ekim 10, 2016

Ercan Kesal ile Edebî Kazılar 15 Kasım’da Nilüfer’de

ercan_kesal_afisYazar, sinemacı, oyuncu ve hekim Ercan Kesal, yazarlık serüvenini Bursalı okurlarıyla paylaşmak üzere Edebî Kazılar söyleşilerinin konuğu oluyor. Mehmet Said Aydın’ın sorularıyla eşlik edeceği söyleşi, 15 Kasım 19.00’da Akkılıç Kütüphanesi’nde düzenleniyor.

Ercan Kesal, 1959’da Avanos’ta doğdu. 1984 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. 1984-90 yılları arasında Ankara’nın kasaba ve köylerinde hekimlik yaptı.
Nuri Bilge Ceylan’ın “Uzak” filmindeki oyunculukla başlayan sinema serüveni, aynı yönetmenin “Üç Maymun” ve “Bir Zamanlar Anadolu’da” filmlerinde senarist ve oyuncu, “Vavien”, “Derin”(kısa), “Saç”, “Küf”, “Yozgat Blues”, “Sen Aydınlatırsın Geceyi”, “Hükümet Kadın (1-2)” ve “Ben O Değilim” gibi filmlerde oyuncu olarak devam etti. Oyuncu ve senarist olarak ulusal ve uluslararası birçok festivalde ödüller aldı.  İlk şiir ve yazıları, tıp fakültesi öğrencisi iken, İzmir’de çıkan “Dönem” dergisinde yayımlandı. Mecburi hizmet yıllarında “Son Reçete” dergisinde söyleşiler yaptı, yazılar yazdı. “Era Yayınları”nın kurucularından oldu. “Şizofrengi”de yazdı. Radikal ve Birgün Gazetelerinde her Pazar düzenli olarak güncel hikâyeler ve denemeler yayımladı. “Peri Gazozu” isimli kitabı İletişim Yayınlarından 2013 Temmuz ayında, ‘’Evvel Zaman’’ isimli kitabı ise 2014 Mayıs ayında İthaki Yayınları tarafından yayımlandı. İletişim Yayınlarından son kitabı “Cin Aynası” ise 2016 yılında raflardaki yerini aldı.
Sinema ve tiyatro oyuncusu Nazan Kesal’la evli ve Poyraz’ın babasıdır.

Yer: Nilüfer Belediyesi Akkılıç Kütüphanesi / 441 01 42

edebiyathaber.net (10 Kasım 2016)

Yorum yapın