Engelsizmir 2013 Sanat Yarışmaları

Haziran 18, 2013

Engelsizmir 2013 Sanat Yarışmaları

Engelsiz yaşam için yola çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi, engellilerin sorunları ve çözümlerine yönelik Türkiye’de ilk kez uluslararası bir kongre düzenliyor. ENGELSİZ İzmir 2013 kapsamında sanat yarışmaları da yapılacak.

30 Ekim-3 Kasım 2013 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZFAŞ tarafından Uluslararası Katılımlı Engellilerin Kentsel Sorunları ve Çözümleri Kongresi gerçekleştirilecek. ENGELSİZMİR 2013 bilimsel bir kongre olmasının yanında, kongre sürecinde kentsel yaşamda engellileri görünür kılacak bir dizi sanatsal ve kültürel etkinliği de kapsıyor. Bu süreçte düzenlenen Engelsiz İzmir Stratejik Planı arama konferansı ve Engellilerin Üretime Katılma Stratejileri konulu ara konferansın ardından şimdi de Engelleri Kaldıralım temalı sanat yarışmaları düzenleniyor. Kısa Film, Karikatür ve Fotoğraf dallarındaki yarışmalarla engelli sorunlarına farklı bakış açıları ile dikkat çekiliyor.

Sanat yarışmaları, engelleri sanatsal bakış açısı ile kaldırmayı ve sanatsal üretimi artırmayı amaçlıyor. Kısa Film ve Fotoğraf yarışmaları ulusal kategoride, Karikatür yarışması ise uluslararası kategoride düzenleniyor. Ödül alan yapıtlar, hem törenle birlikte sergilenerek sanatseverlerle buluşacak hem de daha sonra engellilere yönelik çeşitli sosyal kampanyalarda kullanılacak. Yarışmaların ödül töreni ekim ayında Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek. Yarışmalarla ilgili ayrıntılı bilgi için www.engelsizkongre.org adresinden “Yarışmalar” bölümüne tıklanarak yarışma şartnameleri, başvuru formları ve detaylı bilgi edinilebilir.

Engelsiz İzmir Sanat Yarışmaları için son katılım tarihleri şöyle:

– Ulusal Fotoğraf Yarışması: 31 Ağustos 2013
– Uluslararası Karikatür Yarışması: 2 Eylül 2013
– Ulusal Kısa Film Yarışması: 20 Eylül 2013

edebiyathaber.net (18 Haziran 2013)

Yorum yapın