Emrah Serbes: “Yazarım, Öğretmen Değil!”

Mayıs 2, 2012

Emrah Serbes: “Yazarım, Öğretmen Değil!”

Emrah Serbes, Arınç'ın “Behzat Ç.'yi dikkatle izlemeye devam ediyoruz” sözleriyle ilgili olarak, “Kendi takdiridir. Bizim insanlara doğru yolu göstermek gibi amacımız yok. Öyle bir amacım olsa, yazar değil öğretmen olurdum” dedi.

Behzat Ç. dizisinin senaristlerinden Emrah Serbes, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın dizide alkol-sigarayı özendirici yayın yapıldığına ilişkin verilen soru önergesine cevaben “Yayınlar dikkatle izlenmeye devam edilmektedir” demesini “Kendi takdiridir” diyerek değerlendirdi.

Serbes, bu ülkede televizyonun çok fazla ciddiye alındığını ve televizyon dünyasının bir kurmaca olduğunun unutulduğunu belirtti ve ekledi:

“Behzat Ç. iyi örnek olsun diye yaratılmış bir karakter değil; doğrusuyla, yanlışıyla bir başkomiserin hikayesi anlatılıyor.”

“Bizim de zaten insanlara doğru yolu göstermek gibi bir amacımız yok. Benim öyle bir amacım olsa, yazar değil öğretmen olurdum.”

“Evlilik senaryosu üç ay önce yazılmıştı”

Dizide Behzat Ç. ile Savcı Esra'nın evlilik dışı ilişki yaşaması nedeniyle konunun meclise taşınması ve baskı kurularak ikilinin evlendirildiği yönündeki iddialara da cevap veren Serbes, kendileri üstünde bir baskı olmadığını söyledi.

“Behzat Ç.'nin evlenme teklifi bölümünü senarist Ercan Mehmet Erdem'le beraber üç ay evvel yazdık. Ortada da 'Behzat Ç neden nikahsız yaşıyor' tartışmaları da yoktu.”

“Behzat Ç. baskılar nedeniyle Savcı Esra'ya evlenme teklif etmedi. Bu tamamen senaryo gereği gerçekleşti.”

“Bugüne kadar Star TV'nin Behzat Ç. senaryosuyla ilgili herhangi bir müdahalesi ve yönlendirmesi olmadı. Sonuçta olsaydı, onu da söylerdim. O yüzden spekülasyonlara değil, bize inanılması daha doğru olur.”

“Ceza verdik, izlemeye devam ediyoruz”

Milliyet gazetesinden Önder Yılmaz'ın haberine göre, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Arınç'a dizideki “alkol kullanımı, evlilik dışı ilişkiler, Türk aile yapısı ve devleti temsil eden görevlilere yakışmayan davranışlar hakkında hangi tedbirlere başvurulduğunu” sordu.

Arınç, Belen'e Behzat Ç.'nın kurgu niteliğinde dizi program olduğunu belirterek, bugüne kadar Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) 379 şikayet ve beğeni içeren bildirim geldiğini kaydetti.

Arınç, Behzat Ç. dizisini yayınlayan televizyon kuruluşuna, alkol-sigarayı özendirici yayın yapmak ve ahlaki gelişime zarar verecek türde yayınları gençlerin izleyebilecekleri zaman diliminde koruyucu sembol kullanılmadan yayınladıkları için iki kez ceza verdiklerini söyledi.

Arınç dizi için, “Yayınlar dikkatle izlenmeye devam edilmektedir” dedi.

“Biz de izlensin diye çekiyoruz”

Dizinin genel sanat yönetmeni Serdar Akar da konuya ilişkin olarak Radikal gazetesine konuştu.

Arınç'ın dizide sigara ve alkole özendirici yönde yayın yapıldığı için iki kez ceza verildiğini ve dikkatle izlemeye devam ettiklerini söylemesini değerlendiren Akar, “Dizinin izlenmesi önemli bir şey” dedi.

Akar, diziyi izlensin diye çektiklerini ifade etti ve ekledi: “Yalnız malum ortada reyting ölçümleri yok, ne kadar izlendiğimizi tam bilemiyoruz.” 

Kaynak: bianet.org (02 Mayıs 2012)

Yorum yapın