Emrah Polat ile Yaratıcı Yazarlık ve Roman Atölyesi 22 Ocak’ta başlıyor

Ocak 1, 2020

Emrah Polat ile Yaratıcı Yazarlık ve Roman Atölyesi 22 Ocak’ta başlıyor

Emrah Polat ile Yaratıcı Yazarlık ve Roman Atölyesi’nin yeni grup dersleri,  22 Ocak 2020 Çarşamba günü, Saat 19.00’da, Çankaya Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlıyor.

Bilgi ve kayıt için: [email protected]

Roman tasarlamak özelinde yaratıcı yazarlığın ele alınacağı atölye dersleri; hem yazma ile ilgili bilgi edinmek isteyenlerin, hem yazdıklarını derinleştirmek isteyenlerin yararlanabileceği içerikte olacak. Yalnızca derslere katılarak bilgi edinmenin mümkün olacağı atölyede, verilen ödevleri yapan katılımcılar, gelişimlerini atölye dersleri bitmeden dahi görebilecekler. Çarşamba günleri 19.00-21.00 saatleri arasında gerçekleşecek atölye, toplam 5 hafta ve 10 saat sürecek.

Yazmaya ilgi duyan insanların, yazıyla kurdukları ilişkiyi, konu ile ilgili teorik ve pratik bilgiler vererek geliştirmenin amaçlandığı atölye derslerinde, yazma ile ilgili genel teorik bilgilerin yanı sıra temel edebi kavramlar işlenecek. Karakter inşası, kurgu ve dramatizasyon üzerinde durulacak. Edebiyat ve etki bağlamında Jerzy Kosinski’nin Boyalı Kuş adlı romanı incelenecek.

Başlangıç: 22 Ocak 2020 Çarşamba, Saat: 19.00-21.00

Bitiş: 19 Şubat 2020 Çarşamba, Saat: 19.00-21.00

Katılımcı ücreti: 450 TL

Yer: Çankaya Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi (Önünden otobüs ve dolmuş geçmekte. Otoparkı ücretsiz.)

Adres: Oran Mahallesi, Zülfü Tiğrel Caddesi, No: 3

Emrah Polat kimdir?

1974 Ankara doğumlu. ODTÜ Sosyoloji mezunu. İletişim Yayınları tarafından yayımlanan Köpek Adamlar, Yüzler, Alocu Tilki’nin Serencamı adlı üç romanı bulunmakta.

Yazarın Köpek Adamlar adlı romanı Arnavutça, Bulgarca ve Rumence olarak da yayımlandı.

Ankara Çağdaş Sanat Merkezi, Tayfa Kitap Kafe ve CerModern’de yaratıcı yazarlık dersleri verdi.

Üç yıl boyunca her hafta TRT Radyo1’de yayınlanan Edebiyat Adası adlı programda, daimi konuk olarak yer aldı.

Kafa ve Bavul gibi popüler kültür dergilerinde iki yıl süreyle düzenli olarak her ay yazıları yayımlanan Emrah Polat, 2010 yılından beri faaliyette olan Edebiyat Haber’in yayın yönetmenliğini yürütmekte.

edebiyathaber.net (12 Eylül 2019)

Yorum yapın