Emine Sevgi Özdamar Boğaziçi Üniversitesi’nde

Mayıs 4, 2016

Emine Sevgi Özdamar Boğaziçi Üniversitesi’nde

emine_sevgi_oezdamarAlmanya’da yaşayan ünlü yazar Emine Sevgi Özdamar, 10-20 Mayıs tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’ne konuk oluyor.

Almanya’da yaşayan ve önce tiyatro oyuncusu, ardından da yazar olarak dünya çapında üne kavuşan E. Sevgi Özdamar, Türkiye’den Almanya’ya uzanan hayat hikâyesini ve iki dil arasında evrilen yazarlık serüvenini gençlerle paylaşacak. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenciler ve edebiyatseverlerle buluşacak olan yazar, 10 Mayıs’ta Perihan Mağden ile bir söyleşi gerçekleştirecek.

Boğaziçi Chronicles Programı kapsamında 20 Mayıs’a kadar Boğaziçi Üniversitesi’nin misafiri olacak yazar, Boğaziçi Üniversitesi’nde konaklayarak öğrenci ve akademisyenlerle buluşacak; göçmen edebiyatı, romancılığı ve oyunculuğu üzerine atölye çalışmaları yaparak konferanslar verecek.

Özdamar, pek çok dile çevrilen yapıtlarındaki toplumsal-siyasi gelişmelerden, dil arayışına, köyden kente göç olgusundan, toplumda kadın-erkek algısına kadar pek çok konuyu öğrencilerle tartışacak.

Boğaziçi Chronicles’in konukları üniversite yaşantısının bir parçası haline geliyor, yaratıcılıklarını ve düşünsel birikimlerini İstanbul’un dinamik kültürel ortamında yeni üretimlere dönüştürerek deneyimlerinin günlüğünü tutuyorlar.

Ayrıntılı bilgi için: (0212) 231 06 73

edebiyathaber.net (4 Mayıs 2016)

Yorum yapın