Emin Alper, Berlin’de “Büyük Sanat Ödülü”nü aldı

Mart 21, 2017

Emin Alper, Berlin’de “Büyük Sanat Ödülü”nü aldı

58cfcc210f254428c873e942Berlin Güzel Sanatlar Akademisi Büyük Sanat Ödülü’nü bu yıl Türkiyeli yönetmen ve senarist Emin Alper’e verdi.

Ödül, yönetmene 18 Mart’ta Berlin’de düzenlenen ödül töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Klaus Lederer tarafından takdim edildi.

Berlin Güzel Sanatlar Akademisi Emin Alper’i Tepenin Ardı ve Abluka filmlerinden dolayı Büyük Sanat Ödülü’ne layık gördü. Emin Alper’in her iki filmini olağanüstü bir sinema diliyle perdeye yansıttığını belirten jüri, kahramanlarının iç dünyalarından yola çıkarak, görüş ayrılıklarının hakim olduğu Türk toplumunda yaşanan günlük şiddet ortamında Alper’in derin anlamı olan bir tablo oluşturmayı başardığını belirtti.

Emin Alper‘in ilk uzun metrajlı filmi Tepenin Ardı, 62. Uluslararası Berlin Film Festivali’nde de ödül almıştı. Alper, Berlinale’de genç sinemacılara ve yenilikçi yapıtlara ayrılan Forum bölümünün en prestijli ödülü sayılan Caligari Ödülü’ne layık bulunmuştu. Emin Alper’in senaryosunu da yazdığı bu film festivalda ayrıca En İyi İlk Film Özel Mansiyon Ödülü’nü de kazanmıştı.

Berlin Güzel Sanatlar Akademisi Büyük Sanat Ödülü daha önce Aki Karusmaki, Andrey Zvyagintsev, Claire Denis, Peter Watkins gibi önemli yönetmenlere verilmişti. Emin Alper bu ödüle layık görülen ülkemizden ilk isim oldu.

Kaynak: Hürriyet (21 Mart 2017)

Yorum yapın