“Elveda Bay Muffin” yeniden yayımlandı

Ocak 19, 2018

“Elveda Bay Muffin” yeniden yayımlandı

Meraklıları tarafından uzun süredir beklenen, Ulf Nilsson’un çocuk kitabı Elveda Bay Muffin, 5 ve üzeri yaş grubu için Can Çocuk Yayınları tarafından yeniden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bay Muffin, tüylerine ak düşmüş, yorgun bir kobaydır artık. Mavi, kartondan evinde hayatını gözden geçirir. Pek çoklarından daha iyi bir hayatı olmuştur; mutlu yuvası, çok sevdiği eşi, çocukları… Bay Muffin çok geçmeden hayata sessiz sedasız veda eder. Ama sevenleri onu unutmayacaktır.

İsveç’in prestijli August Ödülü’ne değer görülen Elveda Bay Muffin, çok sevilen bir evcil hayvanı kaybetmek üzerine bilgelik dolu, dokunaklı bir hikâye.

***

İyi yaşadım, çoğu kobaydan daha iyi. 1 çok akıllı, şefkatli bir eş. 1 posta kutusu olan, mavi, küçük bir ev. 6 minik, tüylü yavru. Her gün 3 defa sevilip okşanma. Yani bütün hayatım boyunca 7665 defa. Şimdiye kadar 728 salatalık. 2555 kucak çimen, ot ve karahindiba.

Ve arada bir, posta kutumda mektup.

 ***

Bir gün yavrularıyla birlikte yürüyüşe çıkmıştı. Bu dünyada ne kadar uzaklara gidilebileceğini göreceklerdi. Bahçenin sınırına kadar yürümüşlerdi. Birden, bir kuşla karşılaşmışlardı.

Kuş onlara gözlerini dikmiş, minik sosislere bakarmış gibi

bakmıştı. Bay Muffin korkudan bayılmıştı. Yavruları

onu yalnız bırakmamış, başında nöbet tutmuştu.

Yaptıkları en uzun yolculuk buydu, dünyanın sonuna yolculuk.

 *** 

Şimdi sen Bay Muffin, şimdi sen,

Bizden daha iyi biliyorsun ölümün ne olduğunu.

Ölüm ya bir dinlenme, korkmamalı ölümden,

Ya da bir yol, sonsuz yaşama ve mutluluğa giden.

Öyleyse korkmak niye ölümden?

Öyle değil mi Bay Muffin, bilirsin sen?

Ulf Nilsson 1948’de İsveç’de doğdu. Metinlerinde ironi ve mizahı ustalıkla kullanan yazar, Elveda Bay Muffin’i birlikte yarattığı illüstratör Anna-Clara Tidholm ile 2002 yılında, İsveç’in en prestijli ödüllerinden August Ödülü’ne değer görüldü.

edebiyathaber.net (19 Ocak 2018)

 

Yorum yapın