Elementlerin mucizelerle dolu büyülü dünyasının kapıları aralanıyor

Ağustos 26, 2019

Elementlerin mucizelerle dolu büyülü dünyasının kapıları aralanıyor

Çetin Çetintaş’ın Hayat Sana Ne Anlatıyor adlı kitabı Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İnsan bedeninin, ruhunun ve zihninin işleyişine hayat veren elementlerin yaşadığımız sorunları tanımlamak, anlamak ve çözmek üzerinde de etkisi var mıdır? Elementler nelerdir? Hangi element, nerede, nasıl çalıştığında ne olur ya da ne olmaz? Yaşamı elementler üzerinden okuyabilir miyiz? Elementlerin yaşamdaki etkileri nedir?

Duygulardan reaksiyonlara, bedenden sosyal yaşama, aile ilişkilerine, aşka, sekse ve sağlığa kadar pek çok konuda belirleyici olan elementler hayatı okumaya yarayan alfabenin ta kendisidir.

Yazar ve eğitmen olarak yaptığı çalışmalarla Türkiye’de yoganın büyük ivme kazanmasını sağlayan Çetin Çetintaş’ın yeni kitabı Hayat Sana Ne Anlatıyor ile elementlerin farkında olup onları doğru kullanmayı, böylece tüm yaşamınızı bilinçli bir süreçte kendiniz tasarlamayı öğreneceksiniz.

Arka Kapak Yazısı:

Duygularından korkma…

Çünkü her duygu bir ihtiyaçtan doğar.

Bu yüzden bir duyguyu tanımak, aslında bir ihtiyacı bilmektir.

Neye ihtiyacı olduğunu bilmeyen, rasgele eylemlerde bulunarak, anlık reaksiyonlarla değiştiremeyeceği sonuçlar yaratıyordur hayatında.

Oysa duygular, elementlerle konuşur. Her element, bir duyguyu hatta davranışı temsil eder.

Toplum içinde dikkat çekenlerin hangi elementi yüksek çalışır?

Ateş…

Hangi element eksildiğinde aşk ihtiyacı doğar?

Toprak…

Hangi element dengeli çalıştığında mükemmel iletişim yakalanabilir?

Hava…

Cinsellikte romantizmi artıran element hangisi?

Su…

Peki, elementleri dengeleyerek bir davranışı, deneyimi ve sonucu değiştirmek mümkün mü?

Elbette mümkün…

Türkiye’de ilk kez bir Brahmaçarya’nın (münzevi) kaleme aldığı bu kitap, elementlerin mucizelerle dolu büyülü dünyasının kapılarını aralıyor.

Ateş, toprak, hava, su ve tüm bu elementlere alan açan element akaşa…

İşte bu beş element, hayatın alfabesi…

Öğrendiğinde kendi hikâyenin izleyicisi değil, yazarı olursun…

Yazar Hakkında: 

Çetin Çetintaş, İstanbul Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nü bitirdikten sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Yönetimi’nde okudu.

Uzun yıllar Uzakdoğu’da pek çok ülkenin manastırlarında yoga ve meditasyon üzerine çalışmalar gerçekleştirdi. Eğitimlerden sonra yogi olarak Brahmaçarya (münzevi) yaşama geçti.

Hindistan’da Sanskrit dilini öğrenerek eski yoga yazıtları üzerinde çalıştı. Yogayla ilgili pek çok eski yazıtı Türkçeye çevirdi.

2016 yılında HANUMAN’I BULMAK adlı ilk kitabını yazdı. 2018 yılında Sanskrit dilinden çevirdiği YOGA SUTRALAR I – BİR YOGİNİN EL KİTABI adlı ikinci kitabı okurla buluştu.

Yazar ve eğitmen olarak yaptığı çalışmalarla Türkiye’de yoganın büyük ivme kazanmasını sağlayan Çetin Çetintaş, 10 yılı aşkın süredir dünya çapında binlerce insanın hayatına dokundu. Yetiştirdiği birbirinden değerli öğrencilerle dünyanın dört bir yanında eğitimler vermeye ve kadim yoga bilgisini dileyen herkese ulaştırmaya devam ediyor.

Türkiye’nin en büyük yoga okulu “YogaKioo Enstitü” beş şehirde yedi şubeyle aktif şekilde çalışıyor. Kırklareli’nde 63 dönüm arazi üzerine kurulmakta olan sekizinci okul ise 2020 yılında açılacak.

YogaKioo Enstitü bünyesinde Serra Sağra ile birlikte kurdukları, Türkiye’nin tek basılı yoga dergisi olan “YogaKioo Dergi”nin genel yayın yönetmenliğini yapan Çetin Çetintaş, Youtube kanalında her hafta düzenli olarak paylaştığı Türkçe yoga içerikleriyle de yoga pratiğini Türkiye’nin her noktasına ulaştırıyor.

edebiyathaber.net (26 Ağustos 2019)

“Elementlerin mucizelerle dolu büyülü dünyasının kapıları aralanıyor” üzerine bir yorum

Yorum yapın