“Ekolojinin Kızıl Hattı”, André Gorz ile yapılmış mülakatlardan oluşuyor

Mayıs 17, 2017

“Ekolojinin Kızıl Hattı”, André Gorz ile yapılmış mülakatlardan oluşuyor

EkolojininKizil_KKAndré Gorz ile yapılmış mülakatlardan oluşan “Ekolojinin Kızıl Hattı”, Nihan Özyıldırım çevirisiyle Sel Yayıncılık tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İktisadi aklın belirleyiciliğini reddeden bir hayat üzerine kafa yormuş düşünürlerden André Gorz ile yapılmış mülakatlardan oluşan Ekolojinin Kızıl Hattı – Mülakatlar, Nihan Özyıldırım’ın çevirisiyle raflardaki yerini aldı.

Marksizmden fenomenolojiye, varoluşçuluktan eleştirel düşünce ve ekolojiye uzanan geniş bir yelpazede yapılmış bu derinlemesine mülakatlar, Gorz’un güncelliğini koruyan fikirlerini özlü bir şekilde sergiliyor.  Gorz’un “serbest zaman” ütopyası, güvence altına alınmış ve çalışma süresinden kopartılmış bir gelir sayesinde kişinin kendi özerkliğini kurmasına yönelik yaratıcı ve militan faaliyetlere katılımını öngörmektedir. Reform ve devrim seçenekleri arasında gidip geldiğimiz günümüzün neoliberal dünyasında hayatlarımızı anlamlı kılmanın; sosyalizmi iktisadın belirleyiciliğinden kurtularak düşünmenin ve ekolojik bir mücadele hattını “kızıl” bir çizgiye dahil etmenin yolları üzerine kafa açıcı fikirler, mücadele yolları ve yaşam tarzları arayanlara…

edebiyathaber.net (17 Mayıs 2017)

Yorum yapın