“Ekinle Gelen” çıktı

Haziran 11, 2013

“Ekinle Gelen” çıktı

Çiğdem Ülker’in deneme-eleştiri kitabı Ekinle Gelen, Kanguru Yayınları’nca yayımlandı.

Kitabın tanıtım yazısından:

“Hayat, gözlerimizin önünden akıp gider ama olaylar,  bütünü görmemize çoğu kez izin vermez, akışın yönünü kestiremeyiz, aklımız güncelin aldatıcılığı ile karışır, renkli olanla kamaşır. Has edebiyat yapıtları ise olanı biteni anlatırken manzaranın bütününü görmemize yardımcı olur. Gerçek bir edebiyat eseri bir işaret fişeği gibi etrafı aydınlatır, bir an bile olsa en uzaktakini bize gösterir. İnsanın hoyratlığına sanatçı bir ruhun eli dokunmuştur ve işte o ışıkta insanoğlunun yıkıcılığının bedeli ödenir, adaletsizliği belki eşitlenir”.

Çiğdem Ülker kimdir?

Samsun, Çarşamba’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Aynı üniversitenin felsefe bölümünde master derecesi aldı.
“Kültürel İşbirliği Programı” çerçevesinde, Makedonya’da görevlendirildi. (1992) Başkent Üsküp’te St. Kiril ve Metodiy Üniversitesi, Filoloji Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde, dört yıl ders verdi. “Makedonlar için Türkçe” adlı bir dil bilgisi kitabı, 1994’te Üsküp’te basıldı. “Makedonya Türk Öyküsü” adlı kitabı, 1998’de T.C. Kültür Bakanlığı’nca basıldı. Makedonya’da yayımlanan Birlik, Sesler ve Oko dergilerinde,Türk dili, folkloru ve edebiyatı konularında yazdı.
“Üniversiteler için Türkçe” adlı ortak kitabı 2005’te, “Eleştirinin Odağında” adlı kitabı 2007’de yayımlandı.
Türkiye’nin Sesi radyosunda “Sözcüklerin Büyülü Dünyası” programının metinlerini yazdı ve sundu. (2001) Ankara Radyosunda “Gün Başlıyor” da (2004) ve TRT Diyarbakır radyosunda “Kitap Kurdu” programında Türk romanını yorumladı.(2007)
Star gazetesinde, Gazete Ankara ve Sabah gazetesinde köşe yazıları yazdı. 
Varlık, Cumhuriyet Kitap, Hürriyet Gösteri, SkyLife, Edebiyat ve Eleştiri ve Radikal Kitap’ta yazıyor.
Um:Ag’ın düzenlediği Araştırmacı Gazetecilik ve Yazma Seminerleri’nde ders veriyor.

edebiyathaber.net (11 Haziran 2013)

Yorum yapın