Efsane takım Liverpool’un unutulmaz 10 maçı bu kitapta

Şubat 23, 2017

Efsane takım Liverpool’un unutulmaz 10 maçı bu kitapta

liverpoolJonathan Wilson ve Scott Murray’ın “Liverpool FC: 10 Maçta Efsanenin Anatomisi” adlı kitabı, Doruk Yurdesin çevirisi ve Caner Eler’in sunumuyla İthaki Yayınları tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İstanbul’da, AC Milan ve Liverpool FC arasında oynanan, 2005 Şampiyonlar Ligi Finali’ni kim unutabilir? Liverpool’un Şampiyonlar Ligi finaline yükseleceğini bile kimseler beklemezken üstelik…

3-0 geriden geldiği maçta, oyunculardan aslında imkânsızı istiyordu taraftarları. Penaltılarla galip olmak! Başardı da… Atatürk Olimpiyat Stadyumu’na saatlerce yürüyerek, taksi ve arabalardan inerek ama ceplerine onlarca hikâye sığdırarak maçı izlemeye gelmişti seyirciler. Teknik direktör Benitez, totemini yapmış; kızının aldığı Tazmanya Canavarı iç çamaşırını giymiş ve Mont Blanc marka kalemini yanına zor bela da olsa almayı başarmıştı. Şans önceleri Liverpool’un yanında görünmezken, maçın sonunda efsane takım efsane bir hikâyeye daha imza atmış oldu.

Jonathan Wilson ve Scott Murray’ın kaleminden çıkan ‘Liverpool FC: 10 Maçta Efsanenin Anatomisi’, Doruk Yurdesin çevirisi ve Caner Eler’in sunumuyla nihayet futbolseverlerin karşısında. Kitap, 1898-99 sezonu sonundaki hayati yenilgiden, İstanbul’daki 2005 finaline kadar Liverpool tarihinde kilit öneme sahip on maça yakından bakıyor.

Böylece İthaki Yayınları ‘Futbol Kültürü’ serisi de üçüncü kitabıyla devam ediyor. ‘Oyunu Okumak’, ‘Harika Portakal’ ve şimdi de ‘Liverpool FC: 10 Maçta Efsanenin Anatomisi’.

edebiyathaber.net (23 Şubat 2017)

Yorum yapın