Edna O’Brien’dan “Azizler ve Günahkârlar”

Temmuz 10, 2015

Edna O’Brien’dan “Azizler ve Günahkârlar”

Azizler ve Günahkarlar KAPAKEdna O’Brien’ın “2011 Frank O’Connor Uluslararası Kısa Öykü Ödü̈lü”nü kazanan kitabı “Azizler ve Günahkârlar”, İmge Tan çevirisiyle Kırmızı Kedi tarafından yayımlandı.

Dostu Philip Roth’a göre “İngilizce yazan yaşayan en yetenekli kadın” Edna O’Brien. Taşrada büyümenin, muhafazakâr bir ortamda kadın olmanın, kentte tutunmanın ve edebiyatın zirvesine ulaşmaya çabalamanın sancılarını yaşamış, İrlanda edebiyatının en önemli kadın yazarlarından biri. “Taşra kızının” ne kadar başarılı bir yazar olabileceğini, yazmaya ilk başladığı 1962 yılından beri defalarca kanıtladı.

Irish Pen Ödüllü Edna O’Brien, Frank O’Connor Uluslararası Kısa Öykü Ödülü’nü kazanan kitabı Azizler ve Günahkârlar’da göçmenlerin, berduşların, ayyaşların, işçilerin, savaş kurbanlarının, teröristlerin, huysuz yaşlı kadınların, küskün annelerin, kavgacı akrabaların, nemrut komşuların, aldatan kocaların, tutkulu âşıkların, İrlanda’nın, taşranın ve kentin, ümitlerin ve hayal kırıklıklarının, duyguların ve inceliklerin öykülerini anlatıyor.

edebiyathaber.net (10 Temmuz 2015)

Yorum yapın