Editörlük Atölyesi Bilgi’de başlıyor!

Mart 25, 2014

Editörlük Atölyesi Bilgi’de başlıyor!

06561d6e87c4932ccd3297cada9dcc7dİstanbul Bilgi Üniversitesi ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle hazırlanan “Editörlük Atölyesi” 5 Nisan’da Santral Kampüsü’nde başlıyor.

Türkiye Yayıncılar Birliği ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin işbirliğiyle gerçekleştirilen yayıncılık eğitimleri dizisinin yeni programı “Editörlük Atölyesi” 5 Nisan’da İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü’nde başlayacak. 8 hafta sürecek olan Kitaplar ve Editörlük Atölyesi her cumartesi 10.00-13.00’te gerçekleştirilecek.

Koordinatörlüğünü Sevengül Sönmez’in yaptığı Editörlük Atölyesi’nde, editörlük tüm yönleriyle mercek altına alınacak. Bir metnin dosyadan kitaba dönüşüm serüveninde editörün işlevi, editörün bu süreçteki iş adımları, yayınevinin diğer bölümlerindeki yetkililerle ve yayınevi dışında çalışan profesyonellerle kurduğu iletişim, kitabı okura sunmadan önceki zihin jimnastiği, tanıtım malzemelerinin hazırlığı ve kontrolleri, eser türlerine göre editörlüğün “ince iş”leri, uzmanlaşmanın artmasıyla türeyen yeni nesil editörlük biçimleri… A’dan Z’ye editörlük uğraşı, zengin sunumların yanı sıra, programa konuşmacı olacak deneyimli editör ve yayıncıların aktarımları, katılımcıların sorularıyla interaktif olarak tartışılacak.

“Editörlük Atölyesi”nin konu başlıkları: 

  • ·         Kitaplar Yayımlamak, Yayıncılıkta Görevler
  • ·         Editör Ne İş Yapar?
  • ·         Editör Ne İş Yapar?
  • ·         Editör Ne İş Yapar?
  • ·         Kurgu ve Kurgudışı Editörlüğü
  • ·         Editör Ne İş Yapar?
  • ·         Basım Türleri
  • ·         Editör ve Yayıncı Gözüyle Editörlük Faaliyeti                                   

Süre: 8 hafta, toplam 24 saat

5 Nisan – 24 Mayıs 2014

Ücret: 650 TL (KDV dahil)

NOT: BİLGİ mensupları, öğrenci ve mezunlarına % 40, Türkiye Yayıncılar Birliği üyelerine % 30 (455 TL, KDV dahil), öğrenci ve öğretmenlere % 20 indirim uygulanıyor.

İletişim: [email protected], 0212 311 72 20

edebiyathaber.net (25 Mart 2014)

Yorum yapın