“Edebiyatta Cinselliğin Sınırları”

Ocak 25, 2013

“Edebiyatta Cinselliğin Sınırları”

Öykü ve şiir dergisi LACİVERT’İN, “Edebiyatta Cinselliğin Sınırları” dosya konulu 49. sayısı (Ocak-Şubat 2013) çıktı.

Yeni sayıda dikkat çeken iki söyleşi var. Bunlardan ilki Özgür Soylu’nun Kubilay Aktulum ile gerçekleştirdiği, diğeri ise Fulya Bayraktar, Sofya Kurban ve Gülşen Aytaç’ın Sema Kaygusuz’la yaptıkları söyleşi.

Dergi bu sayıda dosya konusu olarak “Edebiyatta Cinselliğin Sınırları”nı belirlemiş. Konuyla ilgili yazılar Arda İnal, Raşel Rakella Asal, Ali Yıldız, Aysun Kara, Necati Cumalı, Zeynep Ünal, Nevzat Süer Sezgin, Fatma Bilkay, Cemal Süreya, Selçuk Aylar, Yankı Enki, Nilgün Aras, Aynur Uluç ve Oya Şakı Aydın’dan.

Dergide İlyas Öztin, Nesibe Çakır, Esmeray Barın Acartürk, George Mackay Brown, Dinçer Sezgin, Rahmi Emeç, Semih Erelvanlı, Emre Jr Öztoprak’ın öykülerinin yanında; Ahmet Ada, Atila Er, Mert Öztürk, İhsan Metinnam, Sezen Çiğdem, Güntürk Üstün, Başak Tuncel, Muzaffer Keten, Zübeyde Seven Turan, Müslüm Çizmeci, Danyal Nacarlı, Cihat Buçak, Göktuğ Musaoğlu’nun şiirlerine de yer veriliyor.

Tevfik Uyar’ın deneme başlığı “Hap Edebiyatı”.  Bedriye Korkankorkmaz’ın denemesi ise “Yaşarken Anlaşılmayanların Çığlığı” başlığını taşıyor. Ayrica Poe’nun ünlü makalesi “Nesir Diliyle Yazılmış Hikâyede Bir Tek Etki Yaratmanın Önemi Üzerine” de derginin sayfalarına yeniden taşınıyor.

Hüseyin Atabaş’ın tanıtısı Selami Karabulut’un şiir kitabı “Kar Ateşi” üzerineyken, Hande Baba “Beşinci Köşe”nin yazarı Gamze Güller’i konuk ediyor yazısına.

edebiyathaber.net (25 Ocak 2013)

Yorum yapın