“Edebiyatın Yan Etkileri”nin yeni konusu Orhan Veli’nin yaşamı

Mayıs 31, 2018

“Edebiyatın Yan Etkileri”nin yeni konusu Orhan Veli’nin yaşamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesinde  “Radyo Günleri” çerçevesi ile 6 Ocak’ta yayına başlayan “Edebiyatın Yan Etkileri” programı, 2 Haziran 2018′ de ünlü şair Orhan Veli Kanık‘ın yaşamını konu edecek.

Türkiye’de gerçekleştirilen uluslararası edebiyat festivali İTEF’te de yer almış olan program, edebiyatın geniş kitlelere hitap eden bir sanat dalı olarak konumlandırılmasını amaçlıyor.

Usta edebiyatçıların edebî yönlerinden daha çok onların hayata bakışlarını, edebiyatın dışındaki yaşantılarını ve bunun eserlerine olan yansımasını araştırıp edebiyatseverlerle paylaşmayı hedefleyen programda, Garip Akımının öncüsü Türk edebiyatının önemli isimi Orhan Veli Kanık yer alıyor. Sanatçının hayata dair duruşundan, ruh hallerine, alışkanlıklarına, korkularına, takıntılarına, meraklarına ve daha pek çok insani durumuna kadar bilinmeyen yönleri ve hayatından ilginç anekdotların aktarılacağı program içerisinde anlatılara, şairin bestelenmiş şiirlerinden oluşan şarkılar da eşlik edecek.

Yazının ardındaki hayatlara ışık tutan program, tecrübeli radyocu Gönül Ak’ın sunumuyla, 2 Haziran cumartesi günü 15.00 /16.00 saatleri arasında Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde gerçekleştirilecek.

edebiyathaber.net (31 Mayıs 2018)

Yorum yapın