Edebiyat ve yayıncılık dünyası 3 Ekim’de Haliç’te buluşuyor!

Eylül 17, 2015

Edebiyat ve yayıncılık dünyası 3 Ekim’de Haliç’te buluşuyor!

Zeynep.Cemali.Edebiyat.Gunu.2015Ülkemizin ilk ve tek, yıllık yayıncılık konferansı olan Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nün beşincisi, 3 Ekim Cumartesi günü Kadir Has Üniversitesi Cibali Salonu’nda gerçekleşecek.

Edebiyata ve kitaplara emek verenlerin, yeni bir gündemle bir araya geleceği konferansa yayıncılar, edebiyatçılar, çevirmenler, tasarımcılar, illüstratörler, akademisyenler, resmi ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, kütüphanelerden ve eğitim kurumlarından yetkililer katılıyor.

Yayıncılığın güncel başlıklarının tartışılacağı tamgünlük konferansın açılış konuşmasını, her yaştan okura dokunan eserleriyle sevilen yazar Feyza Hepçilingirler yapacak. Edebiyatımızın büyülü gerçekçi hikâye geleneğinin temsilcilerinden, usta yazar Latife Tekin’in kapanış konuşmasını yapacağı konferansta; yazar, şair Karin Karakaşlı, anadil ve edebiyat üzerine düşündürürken; çevirmen Kutlukhan Kutlu çeviriye ve çevirmene dikkat çekecek.

Hem yayıncılık, hem dağıtımcılık, hem de meslek örgütlerindeki çalışmalarıyla sektöre uzun yıllardır emek veren Kenan Kocatürk’ün yöneteceği “Yayınevinden Okura Kitabın Satış Süreçleri” paneline, D&R, Ankara Dost Kitabevi ve Kitapyurdu’nun yetkilileri katılacak. İletişim Yayınları yöneticilerinden, deneyimli yayıncı Tuğrul Paşaoğlu ise dijital yayıncılığın geleceğine ilişkin vizyonunu aktaracak.

Sunuculuğunu, çocuk ve gençlik edebiyatının ödüllü yazarlarından Aslı Der’in üstlendiği konferansın içerikleri, e-dergi Keçi’nin Aralık’ta okurlarıyla buluşacak KIŞ 2015 sayısında yayımlanacak.

Edebiyat günü, ülke genelinde büyük bir katılımla sonuçlanan Zeynep Cemali Öykü Yarışması 2015 Ödül Töreni ile sona erecek. Proje Başkanı Müren Beykan’ın 2015 sonuçlarını değerlendirmesinin ardından, bu yıl yazdıkları “cesaret” öyküleriyle dereceye giren 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri, ödüllerini edebiyatımızın usta isimlerinin elinden alacaklar.

Günışığı Kitaplığı, gün sonundaki kokteylle 20. yılına merhaba diyecek. #edebiyatta20yıl

edebiyathaber.net (17 Eylül 2015)

Yorum yapın