Edebiyat tarihine yapılan vapurlu trenli seyahat

Nisan 24, 2017

Edebiyat tarihine yapılan vapurlu trenli seyahat

munganMetis Yayınlarından çıkan “Edebiyat Seferleri İçin Vapur Tarifeleri” ve “Tren Geçti“, okuru edebiyat tarihinde vapur ve trenle bir yolculuğa çıkartıyor. Murathan Mungan’ın hazırladığı kitaplarda Sait Faik’ten Leylâ Erbil’e uzanan bir seçki var.

Türkçe edebiyatın geçmişten ve günümüzden birçok hikayesini bir araya getiren bu tematik seçkileri Mungan, “Aralarındaki akrabalık ilişkisini güçlendirmek için aynı anda yayımlanan hem tren odaklı öykülerden oluşan ‘Tren Geçti’ hem vapur odaklı öykülerden oluşan ‘Edebiyat Seferleri için Vapur Tarifeleri’ adlı seçkilerle edebiyat tarihimizin içinden tren ve vapurla geçerek yolculuk yapalım istedim. Umarım bu yolculukların sonunda kitaptan, istasyondan ya da iskeleden hoşnut ayrılmış olursunuz” diye anlatıyor.

Tren Geçti’de; Murathan Mungan, Oğuz Atay, Sait Faik Abasıyanık, Sabahattin Ali, Erdal Öz, Tomris Uyar ve Hasan Ali Toptaş gibi daha birçok yazardan hikayeler bulunuyor. Edebiyat Seferleri İçin Vapur Tarifeleri’nde ise; Ziya Osman Saba, Haldun Taner, Sevim Burak, Adnan Özyalçıner ve Leylâ Erbil de dahil birçok yazarın hikayelerine yer veriliyor.

Kaynak: Evrensel (24 Nisan 2017)

Yorum yapın