Edebiyat Okulu- Eleştiriye Giriş

Şubat 10, 2012

Edebiyat Okulu- Eleştiriye Giriş

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde devam eden Edebiyat Okulu bünyesinde “Eleştiriye Giriş” seminerleri başlıyor. Eğitmenler Murat Belge, Levent Yılmaz, Süha Oğuzertem, Hande Öğüt ve Hülya Adak. 

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde devam eden Edebiyat Okulu eğitimleri “Eleştiriye Giriş” ile devam ediyor. Altı haftadan oluşan bu seminer programı, edebiyat eleştirisinin, birbirinden farklı eleştiri yöntemlerini izleyicilerle paylaşacak.

Prof. Dr. Murat Belge, Doç. Dr. Levent Yılmaz, Dr. Süha Oğuzertem, Hande Öğüt ve Öğr. Üy. Hülya Adak gibi, Türkiye'de edebiyat eleştirisi alanının tanınmış akademisyen ve yazarları, programda eğitmen olarak yer alacak. 

Eğitimi yalnız eleştiriyle değil, edebiyatın her türüyle ilgilenen, daha iyi, daha bilinçli bir yazar ve okur olmak isteyen edebiyatseverler ilgiyle izleyebilir. 

Cumartesi günleri 13.00-16.00 saatleri arasında Bilgi Üniversitesi Santral Kampus'te gerçekleştirilecek eğitim programının ücreti 400 TL. Ücret, öğrenci ve öğretmenler için 240, Bilgi Üniversitesi mensupları, öğrenci ve mezunları için ise 200 TL. olarak belirlenmiş.  

Program: 

18 Şubat: Tarihsel ve Biyografik Eleştiri, Levent Yılmaz

25 Şubat: Sosyolojik Eleştiri, Süha Oğuzertem

3 Mart: Marksist Eleştiri, Murat Belge

10 Mart: Formalist Eleştiri ve Anlatıbilim, Hülya Adak

17 Mart: Psikanalitik Eleştiri, Süha Oğuzertem

24 Mart: Feminist Eleştiri, Hande Öğüt

Kaynak: edebiyathaber.net (10 Şubat 2012)

Yorum yapın