Edebiyat Nöbeti’nin 26. sayısı çıktı

Şubat 6, 2020

Edebiyat Nöbeti’nin 26. sayısı çıktı

Edebiyat Nöbeti dergisinin 26. sayısı Demir Özlü dosyasıyla yayımlandı.

Dosyaya M.Sadık Aslankara, Zerrin Saral, Nilgün Çelik, Meliha Yıldırım, Hülya Soyşekerci yazılarıyla ve Süreyya Köle de röportajıyla katkı sağlıyor.

Şiirleriyle; Ahmet Özer, Hüseyin Peker, Taner Cindoruk, Veysel Çolak, Ayten Mutlu, Neşet Karaçaltı, Gülçin Yağmur Akbulut, Mehmet Kıyat, Suca Dündar, Hilmi Haşal, Dilek Bilge, Nilüfer Uçar, Hasan Derviş, Yiğit Ergün, Deniz Dağdelen Düzgün, Tolga Uçar, Hızır İrfan Önder, Cemal Karsavran, Hatice T.Doğanay, Selda Kaya, Gönül Tokayeva, Urfet Şachır çeviri şiiriyle yer alıyor.

Öyküleriyle; Doğan Görmez, İlyas Tunç, Celal İlhan, Barış Akkurt, Üzeyir Karahasanoğlu, Ahmet Türkay, Alper Aktaş, Özlem Y.Uçak, Eser Erdost ve Hüseyin Opruklu derginin 26. sayısında yer aldı.

Dergide Hasan Öztürk kitap değerlendirme yazısı, Arzu K.Ayçiçek, Sabri Kuşkonmaz ve Meryem Gülbudak yazılarıyla, Fatma Hatun Esen 2019 yılı Edebiyat Dergilerinde Şiirler başlıklı değerlendirmesiyle, Ümit Tarı anı yazısı ve Ayşegül C.Coşkuner de Faruk Duman ile yaptığı röportajıyla yer aldı.

Bu sayıda Hasan Hüseyin KORKMAZGİL (1927, Sivas/ 26 Şubat 1984, Ankara)  ölümünün 36. yılında Çaltı gazetesindeki yazısıyla anılıyor.

Karikatürist Mustafa Bilgin kapak çalışmasını yaptı.

Dağıtım yerleri:

İstanbul

Mephisto Kitabevleri (Kadıköy, Beyoğlu, Beşiktaş)

Pandora (Beyoğlu)

Ankara: İlhan İlhan ve Turhan Kitabevi

İzmir-Alsancak: Yakın Kitabevi

Gaziemir: Park Kitabevi

Mersin-Tarsus: Antik Sahaf ve Kitabevi

Hatay: Ferah ve Harf Kitabevleri

Ordu: Serüven Kitap-Kafe

Çorum: İpek Kitabevi

Samsun: Endülüs ve Penguen kitabevleri, Tuti Kafe, Samsun Sahaf

Bafra: Eflatun Kitabevi

Derginin mail adresi:

[email protected]

edebiyathaber.net (6 Şubat 2020)

Yorum yapın