Edebiyat Nöbeti’nde Metin Altıok var

Temmuz 18, 2017

Edebiyat Nöbeti’nde Metin Altıok var

Edebiyat Nöbeti dergisinin 12. sayısı Metin Altıok dosyasıyla yayımlandı.

Dosya editörü Nurten Çakır, katledilişinin 24.yılında Metin Altıok için şunları yazdı:

Elimde iki kitap var. Biri Bir Acıya Kiracı, diğeri Gölgesi Yıldız Dolu. Sayfalarını çevirdikçe bu kitapların, şairin yüreğindeki acı fışkırıyor kalemimden.

Öner Yağcı, Nuri Aksakal, Nurten Çakır, Nisa Leyla, Volkan Hacıoğlu, Funda Çakır, Mustafa Sezer yazılarıyla ve Nurdane Sağkan da Zeynep Altıok Akatlı ile yaptığı röportajla dosyaya katkı sağlıyor.

Dergide, Ramazan Teknikel “Karanfiller ve Domates Suyu”, Zekeriya Çavuşoğlu “Bir Dinletiden Notlar”, Şerif Temurtaş “A.Kadir’e Bin Selam Olsun”, Hasan Akarsu “Bozkır Gemisi”, Hasan Devrim “Orhan Pamuk’un Masumiyeti”, Davut Köksoy “Ağabeyimdi, Babamdı Ama Önce Öğretmenimdi ”, Aydan Ay “Baba Bir Gün Döner Misin?”, Nusret Ertürk “Aksayan Anlatım ”, Nihat Taydaş “Doğumunun 150.Yılında Aydınlanmanın Şairi Tevfik Fikret ve Yaşar Üstün “Cemil Meriç Körler Ülkesinde Görmeye Devam Ediyor” yazılarıyla yer alıyor.

Şiirleriyle; Dilek Ayrıbaş, Mustafa Fırat, Ayhan Genç, Cihan Oğuz, Metin Kaya, A.Emin Atasoy, Atila Er, E.Onur Kocaman, Ömer Akşahan, Nevruz Uğur, Cengiz Şenol, Mustafa Işık, Ceyhun Koçak, Burak Çapan, Abdullah Nefes, Aziz Sivaslıoğlu, Salih Temiz, Çetin Örgen, Yılmaz Arslan, S. Karabulut, Rasim Demirtaş ve çeviri şiiriyle Ayten Mutlu.

Öyküleriyle; Akın Ersöz, Süreyya Köle, Meltem Dağcı, Cahit Kaya, Burcu Çalışkan, İlhan Soytürk, Hüseyin Çatal derginin 12. sayısında yer aldı.

Ayrıca, Berna Tokcan, İlhan Öztekin, Fatma Hatun Esen röportajlarıyla ve Celal Karaca da “Samsun’un Filizlenemeyen Dergisi: Filiz “ile ilgili bilgilendirici yazısı da dergideki yerini alıyor.

Dağıtım yerleri:

İstanbul

Kadıköy: Mephisto, Akademi, İmge,

Sosyal Sahaf (Akmar Pasajı)

Üsküdar: Beşiktaş Vapur İskele Gazete Bayii

Beşiktaş: Mephisto

Beyoğlu: Mephisto, Pandora

Ankara: İmge Kitabevi, Turhan Kitabevi

İzmir-Alsancak: Yakın Kitabevi

Gaziemir: Park Kitabevi

Mersin-Tarsus: Antik Sahaf ve Kitabevi

Gaziantep: Donkişot Kitabevi

Eskişehir: Adımlar Kitabevi

Amasya -Merzifon: Ekin Kırtasiye

Ordu: Serüven Kitap-Kafe

Samsun: Adalı, Deniz, Penguen, Endülüs,

Ebabil, Selamet, Yılmaz kitabevleri.

Bafra: Hikmet Amca Kırtasiye, Lekesiz Kırtasiye, Eflatun Kitapevi

Dergiye sosyal medyadan ulaşmak için:

Instagram.com/edebiyat_nobeti

twitter.com/edebiyatnobeti

[email protected]

edebiyathaber.net (18 Temmuz 2017)

Yorum yapın