Edebiyat dünyasını heyecanlandıran keşif!

Mart 27, 2014

Edebiyat dünyasını heyecanlandıran keşif!

5bc5facefdc2a3c4_636x350ABD’nin 20’nci yüzyılda yetiştirdiği en büyük yazarlardan biri olarak kabul edilen Tennessee Williams’ın daha önce hiç yayımlanmamış bir öyküsü gün yüzüne çıktı.

The Strand Magazine adlı edebiyat dergisinde yayımlanan öykü, Williams’ın eski sevgilisi Jean O’Donnell’dan izler taşıyor.

Williams, A Streetcar Named Desire/Arzu Tramvayı oyunundaki Blanche DuBois karakterini annesinden, The Glass Menagerie/ Sırça Hayvan Koleksiyonu adlı dramatik oyundaki Laura Wingfield karakterini ise kız kardeşinden esinlenerek yaratmıştı. 1930’lı yıllarda yazıldığı tahmin edilen Crazy Night (Çılgın Gece) adlı öykü de yine gerçek bir karakteri merkezine alıyor. Öykü, Tennessee Williams’ın Missouri Üniversitesi’ndeki öğrencilik günlerinde kısa süre ilişki yaşadığı Anna Jean O’Donnell’ı merkezine alıyor.

Eksik bir parça olabilir

Taraf’ın BBC’nin haberinden aktardığına göre “Crazy Night” adlı öykü, üniversiteye yeni başlayan bir öğrencinin Anna Jean adlı bir başka öğrenciyle yakınlaşmasını ancak Jean’i bir başka öğrenciye “kaptırmasını” anlatıyor. Günlük ve anılarında ilişkilerini ayrıntılarıyla anlatan Williams, Anna Jean O’Donnell’dan üstünkörü bahseder. Strand dergisinin editörü Andrew Gulli, öykünün “bilmecenin eksik parçası” olduğunu, Williams’ın ilişkisini açıklıkla yansıttığını öne sürüyor.

27 Mart 2014

Yorum yapın