Ecinniler’in 2. sayısı çıktı

Mart 10, 2020

Ecinniler’in 2. sayısı çıktı

Ecinniler kültür ve edebiyat dergisinin 2. sayısı yayımlandı.

İki aylık kültür ve edebiyat dergisi Ecinniler, ikinci sayısıyla raflardaki yerini aldı. Bu sayıda dosyada odak yazar olarak Tomris Uyar seçilmiş ve dosyanın adı “Tomris’in Masası” olarak belirlenmiş. Çağla Çinili’nin Handan İnci’yle Tomris Uyar üzerine yaptığı söyleşi dışında dosya kapsamında Semra Aktunç’un Tomris Uyar’a yazdığı mektup ile Özge Şahin, Bengü Vahapoğlu, Deniz Aktan Küçük, Özge Özkan, Pelin Aslan Ayar, Hülya Soyşekerci, M. Utku Yeşilöz ve Çağla Çinili’nin yazıları; Tomris Uyar’ın kitaplarına girmemiş “Kristin” öyküsü ve bir öğrencinin sorularına verdiği gün yüzüne çıkmamış yanıtlar okunabilir.

Bu sayının şiirleri Beste Naz Karaca, Betül Dünder, Betül Tarıman, Ceren Biber, Cevahir Bedel, Gülümser Çankaya, Hatice Kübra Öktem, Mehveş Demirer, Nihal Başgöl, Nurgül Sedef, Petek Sinem Dulun ve Süreyya Aylin Antmen’in kaleminden çıkma.

Ayşe Keskin, Ezgi Örnek, Gülcem Oflaz, Nilüfer Altunkaya, Sitem Şanlı, Şengül Can ve Şükran Yücel öyküleriyle; Berfin Doğru da yetişkinler için yazdığı bir masalla bu sayıya konuk olan isimler.

Melis Oflas Sheyda A. Khaymaz’dan, Çağla Bölek de Anastasia Gavrilovici’den birer şiir çevirdiler.

Derginin bu sayısı için Fatma Yeşil “Türk Safo’su Mihrî Hatun” ve Pınar Özdemir de “Suat Derviş’in Yaşamı ve Emine Romanındaki Varoluşçuluk Ekseninde Bugüne Yansıyan Söylemi” başlıklı incelemeler yazdılar.

edebiyathaber.net (10 Mart 2020)

Yorum yapın