Ece Temelkuran Women in the World Summit’te konuştu

Nisan 18, 2018

Ece Temelkuran Women in the World Summit’te konuştu

New York’ta düzenlenen ve Hillary Rodham Clinton’ın yönettiği  panele Ece Temelkuran, Russia New York Times’ın Rusya editörü Yevgina Albats, BBC’nin eski Çin editörü Carrie Gracie ve Tabula Medya’nın sahibi Tamara Chergoleishvili  konuşmacı olarak katıldılar.

Ece Temelkuran yaptığı konuşmada Hillary Clinton’ın bir yıl önceki konuşmasını eleştirerek Amerika’nın militarist bir yüzle temsil edilmesinin Amerika’nın ilerici ve demokrat insanlarına haksızlık olduğunu dile getirdi.

Başta Suriye olmak üzere dünyanın sıcak gündeminin masaya yatırıldığı ve erkek egemen politikanın dünyayı sürüklediği noktanın tartışıldığı panelde kadınların rolünün ne olduğu ve ne olması gerektiği de konuşuldu.

Panelde ABD’nin Ortadoğu’da sadece askerî bir yüzle var olduğunu ve bunun sonuçlarını anlatan Temelkuran, sağ rejimlerin kadınlara karşı çok yıkıcı olduğuna da değindi ve kadın düşmanlığının sağ kanat popülizminin ayrılmaz bir parçası olduğunu söyledi. Temelkuran, kadınların bu rejimlerde “kömür madeni kanaryaları” olarak hareket ettiklerini ifade ederek, “Kadınlar, onlara doğru gelenleri hissediyorlar, rejimi ve onun tırnaklarını ilk hissedenler onlar,” dedi.

İki gün süren Women in the World Summit’e dört bine yakın kişi katıldı.

edebiyathaber.net (18 Nisan 2018)

Yorum yapın