Ece Temelkuran hayal etti, Kutlukhan Perker çizdi

Aralık 29, 2017

Ece Temelkuran hayal etti, Kutlukhan Perker çizdi

Ece Temelkuran’ın yeni kitabı Olmayan Kuşlar Ansiklopedisi Karakarga Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Hayatımız şehirlerin beton dolu sokaklarında geçse de başımızı gökyüzüne kaldırdığımızda bizi mutlu eden, alıp götüren, hayal kurduran canlılardır kuşlar… Serçeleri, kırlangıçları, martıları, güvercinleri hepimiz biliriz.

Peki, adını bile duymadığınız onlarca kuş türünü yakından tanımak ister misiniz? Olmayan Kuşlar Ansiklopedisi’nde “aniden kuşu”ndan “lökeşe kuşu”na, “geçmiş gün leyleği”nden “ejderha pelikanı”na kadar pek çok farklı kuşu Ece Temelkuran’ın anlatımı ve M.K. Perker’in çizimleriyle göreceksiniz.

Arka kapaktan:

İki kanatlı ve iki ayaklı bir canlı bize hem özgürlüğü, serüvenciliği ve mutluluğu, hem de yuva rahatlığını, güveni ve nikbinliği hissettiriyor. Kalabalığın ve gürültünün içinde sesi kısılmış, yolunu zaman zaman kaybetmiş olsa da, hem gökte hem de yerde umudu tazeleme işçiliğine devam ediyor.

Yazar, hiç var olmamış şakacı, hüzünlü, neşeli, melankolik, çilekeş kuşlar tasavvur ediyor. Çizer de onlara formlarını, renklerini giydiriyor.

Ece Temelkuran ve M.K. Perker, aynı gökyüzünün altından bize bir kuş ağacı gönderiyorlar; berrak bir gökyüzü ve neşeli topraklar istiyorsak eğer, hayal etmenin hakkı da verilsin diye.

edebiyathaber.net (29 Aralık 2017)

Yorum yapın