E-kitap’la ilgili önyargılar değişiyor

Temmuz 29, 2015

E-kitap’la ilgili önyargılar değişiyor

calibro_basic_mobilyazilarİngiltere’de yapılan bir araştırma, kullanıcıların sadece yüzde 1’inin korsan sitelerden yasadışı kitap indirdiğini ortaya çıkardı.

İngiltere Fikri Haklar Bürosu tarafından 12 yaş ve üzeri internet kullanıcıları üzerinde yapılan araştırmada, kullanıcıların yüzde 9’unun yasadışı müzik, yüzde 7’sinin TV dizileri, yüzde 6’sının film, yüzde 2’sinin ise bilgisayar programlarını ve oyunları yasadışı indirdikleri ortaya çıktı.

Radikal gazetesinin haberine göre, araştırmayı yapan Kantar Media adlı şirket, İngiltere’deki 12 yaş ve üzeri internet kullanıcılarının yüzde 18’inin, yani 7,8 milyon kullanıcının, en az bir kez yasadışı korsan içerik indirdiklerinin tahmin edildiğini belirtti.

Araştırma şirketi, kullanıcıların yüzde 6’sının ise devamlı olarak korsan içerik indirdiği görüşünde. Devamlı olarak korsan içerik indirenler arasında da e-kitap okuyucuları en alt sırada. Bunların sadece yüzde 11’i e-kitapları yasadışı indiriyor, ama yüzde 25’i filmleri, yüzde 26’sı da müzikleri yasadışı indirmekle ilgileniyor. Araştırma, e-kitap okuyucularının yüzde 69 gibi yüksek bir oranla okudukları dijital kitapların ücretini ödediklerini de ortaya koyuyor.

edebiyathaber.net (29 Temmuz 2015)

Yorum yapın