Duygu Asena Roman Ödülü sahibine verildi

Mayıs 25, 2018

Duygu Asena Roman Ödülü sahibine verildi

Türkiye’yi kadın hakları özgürlük ve eşitlik konularında  “ilk”lerle tanıştıran Duygu Asena’nın anısına, 2007 yılından itibaren verilen Duygu Asena Roman Ödülü, Gerçek Hayat adlı eseriyle Oylum Yılmaz’ın oldu. 

Doğan Kitap’ın Duygu Asena’nın anısını yaşatmak ve fikirleri için düzenlediği Duygu Asena “Kadının Hâlâ Adı Yok” Roman Ödülü, Gerçek Hayat adlı eseriyle Oylum Yılmaz’ın oldu. Jüri Başkanı Doğan Hızlan ve Duygu Asena’nın ablası İnci Asena’nın da davetliler arasında yer aldığı törende Oylum Yılmaz ödülünü, Doğan Egmont Genel Müdürü Gülgün Çarkoğlu’nun elinden aldı. Törende duygularını da paylaşan Yılmaz, ödül alan romanı Gerçek Hayat’ı bitirdiğinde ilk olarak eşi Mahir Ünsal Eriş’e okuttuğunu ve eşinin kitabı bitirince, “Sen bu kitapla Duygu Asena Roman Ödülü’nü alırsın” dediğini belitti. Bu öngörünün gerçekleşmesini mutlulukla anlatan Oylum Yılmaz “Sevgili eşimin benden önce kurduğu hayali gerçekleştirdikleri için jüriye çok teşekkür ediyorum” dedi…

Duygu Asena Roman Ödülü jürisi, Oylum Yılmaz’ı Gerçek Hayat adlı kitabındaki kendine has üslubu ve etkileyici anlatımının yanı sıra Türkiye feminizm tarihi içerisinde önemli rol üstlenen yazarlara selam göndererek kadına ait görülen temel duyguları ilgi çekici kurgusuyla anlatması bakımından oy birliğiyle ödüle layık gördü.

edebiyathaber.net (25 Mayıs 2018)

Yorum yapın