Duygu Asena ödülü, Ersanlı ve Berktay’a

Mart 7, 2012

Duygu Asena ödülü, Ersanlı ve Berktay’a

PEN Duygu Asena Ödülü, mağdurun yanında yer aldıkları ve barış için yılmadan mücadele ettikleri için tutuklu Büşra Ersanlı ve Ayşe Berktay'a verildi. Ödülleri, tahliye olunca alacaklar.

2012 PEN Duygu Asena Ödülü, KCK davası kapsamında tutuklu bulunan Büşra Ersanlı ve Ayşe Berktay’a verildi. 

PEN Türkiye Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Onların varlığı Türkiye için övünç kaynağı, pek çok başka aydın gibi tutuklu olmaları ise demokrasi açısından açıklanamayacak bir utanç kaynağıdır” denildi.

“2012 Pen Duygu Asena Ödülü’nü, İnsan haklarını savunan, kadınların bilinçlenmesine yönelik çalışma yapan, mağdurun yanında yer alan, barış için yılmadan mücadele eden Sayın Ayşe Berktay ile Sayın Büşra Ersanlı’ya sunmaktan kıvanç duyuyoruz. “

PEN Türkiye Merkezi, Berktay ile Ersanlı’yı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ziyaret edecek, ödül töreni ise tahliye edilmelerinden sonra yapılacak.

PEN Türkiye Yönetim Kurulu Başkan Tarık Günersel, 2. Başkan Halil İbrahim Özcan, Genel Sekreter Sabri Kuşkonmaz, Uluslararası Sekreter Ahmet Erözenci, Sayman Tülin Dursun ve üyeler Zeynep Oral ile Mario Levi’den oluşuyor.

Kaynak: edebiyathaber.net (07 Mart 2012)

Yorum yapın