Düşünce dünyasında kendini bilime hasretmiş ilk kadın

Ocak 14, 2020

Düşünce dünyasında kendini bilime hasretmiş ilk kadın

Hypatia’nın öğretisini anlatan, Yılmaz Şener’in yayıma hazırladığı Yanlış da Olsa Düşünmek Hiç Düşünmemekten Daha İyidir Destek Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

İnsanlık tarihi boyunca bir cinsin tahakkümü altında gibi gözüken düşünce alanı, cesur bir kadının ortaya çakmasıyla tüm bilinenleri yerle bir etti. Onun adı Hypatia…

İnsanları gerçeğe götürecek olan tek kılavuz olarak akılcı bir düşünme yöntemini gören, gerek düşünceleriyle gerekse yetiştirdiği öğrencilerle çağına damgasını vurmuş Hypatia’nın öğretisini anlatan Yılmaz Şener’in yayıma hazırladığı Yanlış da Olsa Düşünmek Hiç Düşünmemekten Daha İyidir Destek Yayınları’ndan çıktı. 

Arka Kapak Yazısı:

“Hayat, kişinin kendi güçlerini keşfetmesidir. Daha ötelere yolculuk ettikçe daha fazla gerçeği idrak ederiz.”

Yaşadığı karanlık çağa bir güneş gibi doğmuştu Hypatia.

Düşüncenin ve aklın cinsiyeti olmadığını tüm dünyaya ispatlarcasına; zekâsı, kişiliği ve düşünceleriyle tarihe yön verdi. Bütün engellere ve baskılara rağmen bir kadının tek başına bile dünyayı değiştirebileceğini gösterdi herkese.

Yobazlar tarafından vücudu midye kabuklarıyla lime lime edilerek öldürülen Hypatia, yanlış da olsa düşünmenin hiçbir şey düşünmemekten daha iyi olduğunu, herkesin bu anlamda kendine ait bir alanı bulunduğunu, düşünebilme yetisine sahip her insana aynı zamanda sorumluluklar düştüğünü söylemekten çekinmemiştir.

edebiyathaber.net (14 Ocak 2020)

Yorum yapın