Dünyayı kasıp kavuran Wool serisi Türkçede!

Mart 26, 2014

Dünyayı kasıp kavuran Wool serisi Türkçede!

532807f76c0509279c9f1950Hugh Howey’in dünyayı kasıp kavuran bilimkurgu serisi Wool artık Türkçede. Serinin ilk kitabı Silo, MonoKL yayınlarından çıktı. 40 dile çevrilen ve Ridley Scott’un filme aldığı seri son 20 yılın en iyi bilimkurgu, distopya serisi olarak gösteriliyor.

Hugh Howey‘in 40 dile çevrilen ve Hollywood’un ünlü yönetmenlerinden Ridley Scott tarafından şu sıralarda filme çekilen bilimkurgu, distopya serisi Wool Türkiye’de de okurla buluşuyor. Serinin ilk kitabı Silo, Mehmet Rasim Emirosmanoğlu ve Gökhan Sarı‘nın çevirisiyle MonoKL Yayınları’ndan çıktı.

Son 20 yılın en önemli bilimkurgu, distopya serilerinden biri olarak gösterilen Wool, aynı zamanda Goodreads kullanıcıları tarafından 2012 Yılının En İyi Bilimkurgu Kitabı oylamasında ikinci sırada yer aldı. Serinin post-apokaliptik bir dünyada geçen ilk kitabı Silo Amazon.com’da 8 binin üzerinde yorum aldı ve 5 üzerinden 4.7 puan verilerek olağanüstü başarı gösterdi. 

Distopya türündeki Silo yakın bir gelecekte, yeryüzünün zehirli gazlardan yaşanmaz bir hâlde olduğu bir durumda geçiyor. İnsanlar dünyanın hayli sınırlı bir bölümünü, yaşadıkları çok katlı yeraltı silosunun en üst katındaki ekranlardan seyretmektedirler. Yasalar gereği bu tek görüntüyle yetinip yeryüzü hakkında hiçbir meraka kapılmaksızın yeraltına gömülü olarak, âdeta kapana kısılmış hâlde yaşamlarını sürdürürler. Zaten silodaki hayat da ancak sorgusuz ve sualsiz yaşandığında katlanılabilirdir. Ama bir de yaşadıkları hayatın gerçekliğinden şüphe duyup dışarısı hakkında sorgulamalar yapanlar vardır ki onlar bir daha asla uyanamayacakları bir kâbusun ortasında bulurlar kendilerini.

Kitaptan:

Diri diri gömüldüler,
Ama ölmediler,
Bazılarına yetmedi bağışlanan hayatları,
Çünkü yalanlarla kaplı bir hayatı yaşamaktansa,
Gerçekler uğruna ölmeyi seçtiler.

edebiyathaber.net (26 mart 2014)

Yorum yapın