Dünyanın en güzel “1984”ü

Aralık 24, 2018

Dünyanın en güzel “1984”ü

George Orwell’in kült başyapıtı Bin Dokuz Yüz Seksen Dört koleksiyonluk özel tasarımıyla Can Yayınları tarafından yeniden yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

George Orwell’in bugüne kadar dünyada yüzü aşkın farklı basımı yapılmış romanı Bin Dokuz Yüz Seksen Dört, yazarın geleceğe dair kâbus dolu kehanetleriyle dolu bir anlatı. Bireyselliğin yok edildiği, zihnin kontrol altına alındığı, insanların makineleşmiş kitlelere dönüştürüldüğü totaliter dünya düzeni, romanda inanılmaz bir hayal gücüyle, en ince ayrıntısına kadar kurgulanmış. Geçmişte ve günümüzde dünya vatandaşlarına “sahnelenen” oyunları düşündüğümüzde, Bin Dokuz Yüz Seksen Dört ütopik olduğu kadar gerçekçi bir roman olduğunu hâlâ kanıtlar nitelikte.

Güncelliğini hiçbir zaman yitirmeyen Bin Dokuz Yüz Seksen Dört benzersiz tasarımı, kırmızı ve siyah kutu seçenekleriyle huzurunuzda. Kitap ve kapak tasarımı uluslararası birçok tasarım ödülüne sahip Utku Lomlu (Lom Creatvie) tarafından yapılan bu özel baskıda, ayrıca yine Utku Lomlu tarafından tasarlanan çift sayfa afişler yer alıyor.

edebiyathaber.net (24 Aralık 2018)

Yorum yapın