Dünyalı Dergi’nin Ocak sayısı bayilerde!

Aralık 31, 2014

Dünyalı Dergi’nin Ocak sayısı bayilerde!

Dünyalı’nın Ocak sayısında yine güzel hediyeler var: Önemli günleri işaretleyebileceğiniz ve duygularını ifade edebileceğiniz 2015 takvimi, Pratik Mutfak Rehberi, takvimini kullanırken çok işe yarayacak 108 adet renkli çıkartma ve keyifli bir masa oyunu.

untitled

Tanıtım bülteninden:

Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Hazır yeni bir yıla girmişken bu ayki dosya sayfalarımızı “zaman”a bırakalım istedik. Ne de olsa biz pek farkına varmasak da zaman almış başını gidiyor. Gün geliyor su gibi akıp geçiyor, gün geliyor geçmek bilmiyor. Hayatın her anını zamanla ölçmeye çalışsak da onu ne görebiliyor ne de dokunabiliyoruz. Peki, hayatımızı bu denli etkileyen bir kavramı ne kadar iyi tanıyoruz? Saatleri, günleri, ayları kim uydurdu? İnsan daha hızlı hareket edebilse 1 gün hâlâ 1 gün olarak kalır mı? Zaman hep aynı hızda mı ilerler? Biraz zamanın varsa seni renkli bir zaman yolculuğuna bekliyoruz. Bakalım zamanda yolculuk dedikleri şey ne kadar gerçek?..

Ace, forehand, servis veya set. Bu terimler sana neyi anımsattı? Evvett, bildin! “Bekle ve yakala!” ya da bildiğimiz adıyla “Tenis”. Bir zamanlar Fransız şövalyelerinin oynadığı bir top oyunu yüzyıllar içerisinde nasıl bugünkü şeklini aldı? Dünyanın bir numaralı kadın tenisçileri kim? Tenis turnuvaları ne zaman yapılıyor? Kort tiplerinden puanlamaya tenis hakkında merak ettiğin her şey spor sayfalarımızda!

Aklın fikrin bir an önce büyümekte. Çünkü büyüklerin hayatı çok daha eğlenceli sanıyorsun. Bu arada, “büyük” ve “yaşlı” olmak arasındaki farkı ne kadar biliyorsun? Yaşlılık, kulağına çooook uzak gelse de bir gün elbet sen de yaşlanacaksın. Peki, ölüme karşı bir aşı olsaydı, yaşlı da kalacak olsan sonsuza kadar yaşamak ister miydin? Yaşlılara neden saygı duymalıyız? Bütün yaşlılar ille de deneyimli ve bilge olmak zorunda mı? Bu ayki düşünce balonumuzun konukları kır saçlı dostlarımız yaşlılar…

Gerçek bir fotoğraf dâhisi ile tanışmaya hazır mısın? Fotoğraf çekmeyi sevenlere müjde! Alman fotoğraf sanatçısı Andreas Gursky, dijital fotoğraflarla bir hayat ansiklopedisi kurmanın püf noktalarını anlatıyor. Piksel ressamı olarak da anılan Gursky’nin izinden yürüyüp kendi hayat ansiklopedini kurmaya var mısın? O zaman işe izlediğin bir spor müsabakasını ya da katıldığın bir doğum günü kutlamasını fotoğraflayarak başlamaya ne dersin?

2500 adet kurşun kalem elde edebilmek için koca bir ağaca gereksinim duyulduğunu biliyor muydun? Haydi, gel bugün seninle okul çantana bir göz atalım. Çantandaki eşyaları dikkatli kullanarak çevre için büyük bir fark yaratabileceğini söylesek inanır mısın? Belki bilmiyorsun ama çantandaki her şeyin asıl kaynağı doğa. Değişime hazır ol. Fark yaratma sırası artık sende!”

edebiyathaber.net (31 Aralık 2014)

Yorum yapın