Dünyalı Dergi’nin Aralık sayısı çıktı

Aralık 2, 2015

Dünyalı Dergi’nin Aralık sayısı çıktı

Dünyalı Aralık 2015Dünyalı’nın Aralık sayısında yine güzel hediyeler var: Yıldıray Karakiya ve Gökçe Yavaş Önal işbirliğiyle hazırlanan ve her duvara-panoya asılması gereken benzersiz bir Çocuk Hakları Posteri, boş zamanlarınıza neşe katacak iki eğlenceli oyun ve odanızın duvarlarına, kitaplara, defterlere yeni yıl ruhunu taşıyacak birbirinden renkli 41 adet çıkartma.

Tanıtım bülteninden:

Belki de bu satırları bir aracın içinde, trafiğe takılıp kalmış halde okuyorsun. Ne de olsa ulaşım insan hayatının önemli faaliyetlerinden biri. Evden bakkala, okula, işe, doktora, alışverişe, tatile, uzak bir kentteki akrabamıza bir ulaşım yöntemini veya aracını kullanarak gidiyoruz. Ulaşım karmaşık ve büyük bir konu. Sırf büyük şehirlerdeki trafik tıkanıklığından söz etsek bile yeter aslında. Ama biz bu ay sadece kent trafiğini değil, ulaşımın pek çok yönünü senin için mercek altına aldık.

Yılın son ayına girdik. Yeni bir yılı karşılamaya hazırlanırken, bu ay merak ettiğimiz iki konuya yer vermek istedik. Dünyanın farklı ülkelerinde yeni yıl nasıl kutlanıyor dersin? Peki hediye verme alışkanlıklarımızı değiştirebilir miyiz?

Soğuk havayı bahane ederek kayak sporunun ayrıntılarına ve kutupların beyaz devi kutup ayısına daha yakından baktık. Tesadüf bu ya, cep çöpçüsü de buzdolabının etrafında geziniyor bu ay. Karton bir kutu içinde kış dioraması hazırlamak da Aralık ayının bir diğer eğlencesi olsun!

Dünyalı’da daha bir dolu eğlenceli konu olduğunu hatırlatmaya gerek yok, öyle değil mi?
En yakın gazete-dergi bayisinde sabırsızlıkla seni bekliyorum!
Barış içinde geçecek nice mutlu yıllara Dünyalı!

edebiyathaber.net (2 Aralık 2015)

 

Yorum yapın