Dünyaca ünlü sanatçılardan küçük büyük herkesi çok güldürecek iki kitap

Nisan 30, 2020

Dünyaca ünlü sanatçılardan küçük büyük herkesi çok güldürecek iki kitap

Davide Cali’nin yazdığı, Benjamin Chaud’un resimlediği iki kitaplık “Okuldaki Hayalci” dizisinin 2. baskısı, 5 ve üzeri yaş grubu için Alara Beykan çevirisiyle Günışığı Kitaplığı tarafından yayımlandı.

Tanıtım bülteninden

Bir çocuğun hayal gücünü hafife alamazsınız!
Dünyaca ünlü sanatçılardan küçük büyük
herkesi çok güldürecek bir dizi.

Bir UFO tarafından kaçırılabilir, kalemlerinizi bir masal kahramanına verebilir ya da tam otobüse binecekken ninjaların saldırısına uğrayabilirsiniz… Tüm bunlar, bir çocuğun ödevini yapmaması ya da okula geç kalması için geçerli bahaneler olabilir.

Okuldaki Hayalci” dizisi, çocukların hayal gücüne övgü niteliğinde, rengârenk ve çok komik bir okuma deneyimi sunuyor. Ödevini yapmayan ve okula geç kalan bir çocuğun sınırsız hayal gücünü yansıtan iki kitapta, uzaylılar, dev sürüngenler, Robin Hood, etobur bitkiler, Fareli Köyün Kavalcısı, Kırmızı Başlıklı Kız, Yeti, resmi geçit yapan filler ve daha birçok sıradışı kahraman eğlencenin dozunu artırıyor. Kıpır kıpır öyküleri ve çarpıcı desenleriyle dikkati çeken diziyi, küçük büyük herkes hem gülerek hem de sevdikleriyle paylaşarak okuyacak.

ÖDEVİMİ YAPMADIM ÇÜNKÜ ACAYİP ŞEYLER OLDU

“Eee, ödevini neden yapmadın bakalım?”
“Ödevimi yapmadım çünkü… Maymun dolu bir uçak arka bahçemize iniş yaptı. Asi bir robot evimizi yerle bir etti. Elfler tüm kalemlerimi sakladı. Bilirsiniz, klasik şeyler işte…”

OKULA GELİRKEN ÇOK KOMİK ŞEYLER OLDU

“Eee, bu sabah okula neden geç kaldın?”
“İnanmayacaksınız ama, her şey dev karıncaların kahvaltımı çalmasıyla başladı. Sonra kötü ninjaların saldırısına uğradım. Dünyayı uzaylılardan korumam istendi!.. Neler neler geldi başıma!”

Davide Cali: 1972’de İsviçre’de doğdu. İtalyan Davide Cali, erken yaşta sözcüklerin ve resimlerin büyüsüne kapıldı. 2000’den bu yana, çeşitli dillerde yüzden fazla resimli kitap ve çizgi roman yaptı. Komik ve yaratıcı oluşlarıyla tanınan kitapları, otuzdan fazla ülkede yayımlandı. 2006 Bologna Ragazzi Özel Ödülü’nü alan Piano Piano‘nun (Piyano Piyano, 2005) ardından pek çok kitabı çeşitli ülkelerde ödüller kazandı. 2012’de Çikolataya Bayılırım ( 2009), 2016’da Tekerlekli Çocuk (2011), 2017’de Nohutçuk ( 2016) ve 2018’de Düşman: Barış İçin Bir Kitap ( 2007) adlı kitapları da dilimize çevrilen Cali’nin, Chaud’la işbirliği yaptığı ve yaratıcılığıyla ilgi çeken “Okuldaki Hayalci” dizisi Günışığı Kitaplığı tarafından Türkçe’ye kazandırılıyor.

Benjamin Chaud: 1975’te Fransa’nın güneyinde doğdu, Paris’te Uygulamalı Sanatlar, Strasbourg’da Dekoratif Sanatlar okudu. Altmıştan fazla kitabı yayımlanan sanatçının, eğlenceli ayrıntılar ve unutulmaz kahramanlarla dolu kitapları yirmiden fazla dile çevrildi. Özgün desenleri ve yaratıcı mizah anlayışıyla tanınan Chaud, 2014’te New York Çizerler Cemiyeti tarafından Altın Madalya’yla ödüllendirildi; 2017’de ve 2018’de Astrid Lindgren Anma Ödülü’ne (ALMA) aday gösterildi.

edebiyathaber.net (30 Nisan 2020)

Yorum yapın