Dünya Kitap ödülleri verildi

Ocak 21, 2014

Dünya Kitap ödülleri verildi

dunyaDünya Kitap dergisinin verdiği “Yılın En İyileri” ödülleri, Sultanahmet Four Seasons Otel’de yapılan törenle sahiplerini buldu.

Dünya Kitap dergisince 1993’ten bu yana verilen Yılın Telif Kitabı ödülünü Can Yayınları’ndan çıkan Köpekler İçin Gece Müziği ile Faruk Duman aldı. Yılın Çeviri Kitabı ödülü Everest Yayınları tarafından basılan Oscar Wilde’ın yazdığı Dorian Gray’in Portresi‘nin çevirmeni Ülker İnce’ye verildi. Yılın Yayınevi ödülü ise Başar Başarır, Faruk Şüyün, Doğan Hızlan, İlknur Özdemir, Selim İleri, Yekta Kopan ve Dünya Temsilcisi’nden oluşan seçici kurulca Sel Yayıncılık’a verildi. Yayınevi adına İrfan Sancı, ödülünü Faruk Şüyün’den aldı.

Erol Üyepazarcı, Faruk Şüyün, Metin Celâl, Nevzat Işıltan, Sevin Okyay’dan oluşan seçici kurul, Altın Sayfa Polisiye Edebiyat Ödülü’ne Algan Sezgintüredi’nin April Yayıncılık’tan çıkan Maktulün Şansı ile Suphi Varım’ın Labirent Yayınları’nca yayımlanan Karanlıkta İki Ceset kitaplarını değer buldu. Osman Aysu ise telif polisiye romanın gelişmesindeki payı nedeniyle onur ödülüne layık görüldü.

Ahmet Örs, Ali Esad Göksel, Arda Türkmen, Faruk Şüyün, Osman Serim’den oluşan jüri, “Yılın En İyi Gastronomi Kitabı” ödülünü Saadet Özen’in yazdığı Çukulata – Çikolatanın Yerli Tarihi’ne, Gastronomi Emek ödülünü ise Mehmet Yaşin’e verdi.

edebiyathaber.net (21 Ocak 2015)

Yorum yapın