Dublin ‘Dublinliler’i okuyor

Nisan 7, 2012

Dublin ‘Dublinliler’i okuyor

'İrlanda'da Bir Şehir, Bir Kitap' festivalinde bu yıl James Joyce'un 'Dublinliler' adlı öykü derlemesi okunup tartışılıyor.

Dünya edebiyatına büyük yazarlar kazandırmış İrlanda'da her yıl Nisan ayında düzenlenen “Dublin: Bir Şehir, Bir Kitap” festivalinde bu yıl James Joyce'un “Dublinliler” (Dubliners) adlı öykü derlemesi okunup tartışılıyor.

Dublin Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen festival, her yıl bir kitabın geniş çerçevede değerlendirilmesini amaçlıyor ve Nisan ayı boyunca eseri ve yazarını konu alan çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Eserlerin festival kapsamına alınabilmesi için, konusunun ya da yazarının Dublin ile bağlantılı olması gerekiyor.

Bu yıl yedincisi düzenlenen festival, 2006'da Flann O'Brien'ın “At Swim-Two-Birds”, 2007'de Sebastian Barry'nin “A Long Long Way”, 2008'de Jonathan Swift'in “Güliver'in Gezileri”, 2009'da Bram Stoker'ın “Drakula”, 2010'da Oscar Wilde'ın “Dorian Gray'ın Portresi” ve 2011'de Joseph O'Connor'ın “Ghost Light” adlı eserini kapsamına almıştı.

Festival için bu yıl James Joyce'un “Dublinliler”inin seçilmesi, ünlü yazarın hayattayken yayımladığı eserlerin telif hakkı süresinin 1 Ocak 2012'de dolmuş olması açısından da önem taşıyor.

AA (7 Nisan 2012)

Yorum yapın