D&R soruşturmasının ardında ne var?

Temmuz 17, 2017

D&R soruşturmasının ardında ne var?

Bilindiği gibi Rekabet Kurulu’nun internet sitesinde yer alan ve medyaya yansıyan bilgilere göre, kurul, D&R’a, “yaptığı sözleşmelerle piyasaya yeni girecek teşebbüsleri engellemek ve rakip teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırmak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı” iddiasıyla yapılan başvuru üzerine soruşturma açtı.

Kültür Servisi’nden Aslı Uluşahin’in haberine göre, “Soruşturmanın akıbeti netleşmiş değil ancak kulislerde D&R mağazalarının girdikleri AVM’lerde, başka kitap satış mağazalarının girişini zorlaştıran anlaşmalar yaptığı, soruşturmanın bu konuyu kapsadığı konuşuluyor. Bunlar olurken, ‘piyasaya yeni giren’ bir kitap satış mağazası dikkat çekiyor: TveK, yani Turkuvaz TK Kitap ve Kırtasiye AŞ.

Kaynak Holding’in varlıklarına FETÖ nedeniyle el koyulmuştu. Grubun medya organları TMSF aracılığıyla Turkuvaz Grubu’na satılırken, Türkiye’de 145 mağazası bulunan NT Mağazaları da Turkuvaz Grubu’na ‘üstü kapalı bir biçimde’ devredildi.

Şimdi Turkuvaz Grubu, adını değiştirip TveK yaptığı bu mağazaları sektörde D&R ile rekabet edebilecek düzeye getirmek için uğraşıyor.

Eski NT mağazalarının yerlerine TveK’ler açılırken, mağaza içeriğinin de D&R ile rekabet edebilir duruma gelmesi için büyük yayınevleriyle görüşmeler yürütülüyor.”

Kaynak: Kültür Servisi (17 Temmuz 2017)

Yorum yapın