D&R Kitap Fuarı tüm hızıyla devam ediyor

Ekim 24, 2017

D&R Kitap Fuarı tüm hızıyla devam ediyor

Türkiye genelindeki D&R mağazaları ve dr.com.tr adreslerinde 31 Ekim’e kadar sürecek olan D&R Kitap Fuarı’nda birbirinden ünlü yüzlerce yazar okuyucularıyla bir araya geliyor.

D&R Kitap Fuarı kapsamında bu hafta sonu ünlü Türk Tarih Profesörü İlber Ortaylı, İclal Aydın, Özgür Mumcu, Murat Uyurkulak, Murat Yetkin, Kaan Sekban, Can Yılmaz, Zafer Algöz gibi birbirinden ünlü isimler Türkiye genelinde okuyucularıyla buluştu. Ünlü Türk Tarih Profesörü İlber Ortaylı’ nın Kanyon D&R mağazasında gerçekleşen imza gününde saatler süren, uzun kuyruklar oluşurken, ünlü sanatçı Zülfü Livaneli de Zorlu D&R’ da, düzenlenen bir söyleşiyle okuyucularıyla bir araya geldi. Yazar Onur Caymaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşi sonrası okuyucular kitaplarını imzalatmak için dakikalarca bekledi. Söyleşide gençlik yıllarından müzik anılarına kadar birçok hatırasını paylaşan Livaneli, Türkiye’de dünya ile karşılaştırıldığında muazzam bir edebiyat okuyucusu kitlesi olduğunu söyledi. Bu konuda sosyolojik bir araştırma yapılması gerektiğini belirten Livaneli, “Galiba bu durum ‘değerlere sahip çıkma’ meselesi” dedi. ABD, Almanya gibi kitap okuma oranlarının yüksek olduğu ülkelerde bile en çok satan kitapların genellikle cinsellik, kişisel gelişim gibi türler üzerine olduğunu, edebi eserlerin bu listelere çok fazla girmediğini vurgulayan sanatçı, “Türkiye’deki ‘nitelikli en çok satan kitap listesi dünyada yok. İsviçre’de bu durum nasıl olabiliyor diye sorduklarında ‘Edebiyatla direnen bir toplum var’ diye cevap veriyorum. Kendimizi bu bakımdan dünyada çok önemli bir ülke olarak konumlandıralım ve bunu da övünçle herkese anlatalım” diye konuştu.

“Daha gülümseyen bir dünya”

Zülfü Livaneli, gençlerin ilgisinin olağanüstü olduğunu ifade ederek, “Herkesle tek tek fotoğraf çektirip sohbet edemiyoruz. Okuyucuları kırmaktan çekiniyorum. Çok güzel bir söyleşi oldu. Her zamanki gibi esprili olmaya çalıştık. Çünkü Türkiye’de her zaman yüzler çok asık, kaşlar çatılı, çok fazla sertlik var. Biz de mümkün olduğu kadar insanları daha hümanist, daha sevecen, daha gülümseyen bir dünyaya çağırmaya çalışıyoruz. Bunu söyleşilerimizde de yapıyoruz” diye konuştu.

Sürpriz hediyeler için son hafta

31 Ekim’de kadar devam edecek D&R Kitap Fuarı’nda renkli aktiviteler ve sürpriz hediyeler için son hafta. Birçok farklı kitap seçeneğinin bir arada bulunduğu D&R Kitap Fuarı’nda sevilen yazarların kitaplarına 9.90 ve 14.90 TL’ye ulaşma şansı devam ediyor. D&R Kitap Fuarı süresince seçili kitaplarda %25 indirim ve Doğan Egmont kitaplarında ikinci kitabı %40 indirimle alma fırsatı da sizleri bekliyor.

Türkiye genelinde yüzlerce etkinlik devam edecek

D&R Kitap Fuarı, çok sevilen yazarları da okuyucularıyla buluşturmaya devam edecek.Ekim ayı sonuna kadar devam edecek olan Kitap Fuarı’nda Türkiye’nin en sevilen yazarları İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne, Afyon, Bursa, Eskişehir, Antalya, Hatay, Diyarbakır, Kayseri, Mersin, Bodrum, Gaziantep ve Çorum’daki D&R mağazalarında düzenlenecek yüzlerce etkinlikle okuyucularıyla buluşacak.

D&R Kitap Fuarı kapsamında 28 Ekim Cumartesi günü İlker Başbuğ D&R Caddebostan, Özgür Mumcu D&R Kanyon’da, Barış Muslu D&R Trump’ta, Caner Yaman D&R MarkAntalya’da, Aret Vartanyan D&R Ege Perla’da kitaplarını imzalayacak.

29 Ekim Cumartesi günü de İsmail Küçükkaya D&R Akasya, Kamuran Akdemir D&R Diyarbakır Forum’da, Asuman Portkal D&R İzmir Mavişehir’de, Yusuf Efe Göçer D&R Mersin Forum’da okuyucularıyla bir araya gelecek.

D&R Kitap Fuarı’nda önümüzdeki haftanın programı şöyle:

25 Ekim Çarşamba
Ülker Uzun Polat D&R Akbatı saat 16.00
Ebru Demirhan D&R Antalya Özdilek saat 15.00
28 Ekim Cumartesi
Kemal Hamamcıoğlu D&R Zorlu saat 15.00
Ufuk Tarhan D&R İstinyepark saat 15.00
İlker Başbuğ D&R Caddebostan saat 15.00
Alper Canıgöz D&R Palladium saat 15.00
Özgür Mumcu D&R Kanyon saat 15.00
Mirgün Cabas D&R Akasya saat 15.00
Bahadır Yenişehirlioğlu D&R Marmara Forum saat 15.00
Barış Muslu D&R Trump saat 15.00
Sevde Tuba Okçu D&R Trump Kids saat 15.00
Talha Uğurluel D&R Capitol saat 19.00
Emre Dorman D&R Maltepe Park saat 15.00
Mehmet Genç D&R Emaar saat 15.00
Işıl Evrim Akgün D&R Özdilek saat 15.00
Uğur Koşar D&R Beylikdüzü saat 15.00
Demet Altınyeleklioğlu D&R Mall of İstanbul saat 15.00
Cumali Miçoğulları D&R Ankara Taurus saat 14.00
Caner Yaman D&R Markantalya saat 15.00
Gülseren Engin D&R Antalya Mall Of saat 15.00
Şebnem Özkan D&R Edirne Erasta saat 14.00
Hüsran Şeker D&R Bornova saat 15.00
Arzum Uzun D&R Cevahir saat 16.00
Aret Vartanyan D&R İzmir Ege Perla saat 15.00
Deniz Ertan D&R Mersin Forum saat 16.00
29 Ekim Pazar
İsmail Küçükkaya D&R Akasya saat 13.00
Alper Canıgüz D&R Kanyon saat 15.00
Seda Diker D&R CKM saat 15.00
Ayşegül Kocabacak D&R Ankara 365 saat 15.00
Caner Yaman D&R Ankara Antares saat 15.00
Kamuran Akdemir D&R Diyarbakır Forum saat 15.00
Asuman Portakal D&R İzmir Mavişehir saat 15.00
Yusuf Efe Göçer D&R Mersin Forum saat 15.00
30 Ekim Pazartesi
Orit Josfi Wiseman D&R İstinyepark saat 13.00

edebiyathaber.net (24 Ekim 2017)

Yorum yapın