Dostoyevsky’nin “Beyaz Geceler”inden başarılı bir uyarlama!

Temmuz 14, 2014

Dostoyevsky’nin “Beyaz Geceler”inden başarılı bir uyarlama!

Fyodor-Dostoyevski-resimleri-2Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Karlovy Vary Film Festivali ilk haftasını noktalarken Kazakistan yapımı “Adventure / Macera” isimli filmin ilk gösterimi de gerçekleştirildi.

Almatı’da yaşanan tek taraflı bir aşk hikâyesini konu alan filmin yönetmen koltuğunda Nariman Turebayev oturuyor.

Bir gece bekçisinin her akşam sokağın aynı yerinde bekleyen bir kadını keşfetmesiyle başlayan arkadaşlıklarının anlatıldığı hikâye Fyodor Dostoyevsky’nin “Beyaz Geceler” hikâyesinden başarılı bir uyarlama olarak karşımıza çıkıyor.

Yönetmen Nariman Turabayev: “Günümüzde gençliğin büyük kısmı çizgi romanlar okuyor ancak hâlâ Dostoyevsky, Pushkin veya Tolstoy’dan zevk alan bir kesim var. Sadece biz artık o çok okuyan kesimden konuşmuyoruz” diyerek neden hikâyesini bir edebiyat klasiğinden uyarladığını belirtti.

“Macera”da Aynur Niyazova, bekçi Marat’ın aşkını görmezden gelen kadını canlandırıyor.

“Adventure / Macera” Karlovy Vary Film Festivali’nde görücüye çıkan 30 Fransız yapımdan biri. Film 2006 yılında kurulan Arizona Yapım Şirketi tarafından beyaz perdeye taşındı.

Nariman Turabayev’in 3. uzun metrajlı filmi olan “Macera”, Karlovy Vary Film Festivali’nin ana kategorisinde Kristal Küre için yarışacak.

Kaynak: euronews (14 Temmuz 2014)

Yorum yapın